KOJA BI MAJKA POBEGLA I OSTAVILA SINA JEDINCA U PRITVORU: Vesna Medenica u Višem sudu u Podgorici (VIDEO)

S. ĐOKIĆ

17. 11. 2022. u 12:26

U VIŠEM sudu u Podgorici danas je trebalo da se održi ročište za kontrolu optužnice protiv grupe koju je, prema tvrdnjama Specijalnog državnog tužilaštva, formirao Miloš Medenica.

КОЈА БИ МАЈКА ПОБЕГЛА И ОСТАВИЛА СИНА ЈЕДИНЦА У ПРИТВОРУ: Весна Меденица у Вишем суду у Подгорици (ВИДЕО)

Foto: S. Đokić

Ročištu je prisustvovala i nekadašnja predsednica Vrhovnog suda i majka Miloša Medenice Vesna Medenica, koja je puštena da se brani sa slobode. Ona je u obraćanju Višem sudu rekla da je „uvek bila u prvim borbenim redovima i da joj u dosadašnjem postupku nije omogućeno da iznese odbranu“.

U vezi sa razlogom za ukidanje pritvora rekla je da ne postoji bojazan da će pobeći.

- Koja bi to crnogorska majka pobegla i ostavila sina jedinca u pritvoru i ostavila njegovu decu. Koja bi to crnogorska majka pobegla i ostavila ćerku udovicu i unučad - rekla je Vesna Medenica koja se obratila sudu povodom navoda o bojazni od njenog bekstva.

- Ja sam 40 godina gradila pravosudnu karijeru. Štitila pravosuđe. Nikad nisam sa bojnog polja pobegla. Ja hoću da se branim. Da zaštitim sebe - kazala je Medenica.

Ročište je odloženo za 25. novembar.

Podsetimo, SDT je podiglo optužnicu protiv Miloša i Vesne Medenice, Darka Lalovića, Vasilija Petrovića, Bojana i Marka Popovića, Milice Vlahović Milosavljević, Marka Vučinića, Milorada Medenice, Luke Bakoča, Petra Milutinovića, Ivane Kovačević, Radomira Raičevića, Marjana Bevenje, Steva Karanikića i Gorana Jovanovića i „Kopad Company“ DOO Nikšić za krivična dela stvaranje kriminalne organizacije, produženo krivično delo krijumčarenje, produženo krivično delo davanje mita, primanje mita, protivzakoniti uticaj i navođenje na protivzakoniti uticaj, zloupotreba službenog položaja, neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, omogućavanje uživanja opojnih droga, nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, teška telesna povreda i sprečavanje dokazivanja.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

ODBIO JE NAS! IGRA ZA NJIH! Hrvate baš pogodio spisak Srbije za EURO 2024, jedan igrač im je trn u oku