"NIJEDAN NAŠ GLAS NE SME OTIĆI ZA SRBOFOBE I USTAVOGAZITELJE" Predizborne poruke boraca devedesetih

V.K.

21. 10. 2022. u 10:11

UDRUŽENjE boraca ratova od 1990. godine Crne Gore poziva svoje članstvo: borce, ratne vojne invalide i porodice palih boraca, da u nedelju 23. oktobra masovno izađu na lokalne izbore i prvenstveno daju glas jakim izbornim listama na kojima su političke stranke - pobednice na parlamentarnim izborima 2020. godine.

НИЈЕДАН НАШ ГЛАС НЕ СМЕ ОТИЋИ ЗА СРБОФОБЕ И УСТАВОГАЗИТЕЉЕ Предизборне поруке бораца деведесетих

Foto

- Pri tome, ukoliko hoćemo da zaštitimo svoje dostojanstvo i bezbednost i umesto privatne da izgradimo pravnu državu sa depolitizovanim i nezavisnim državnim organima, sudstvom i tužilaštvom, nijedan glas našeg članstva ne bi smeo otići političkom frontu srbofoba i ustavogazitelja koji čine Demokratska partija socijalista i njeni koalicioni partneri koji nas, služeći politici Rpublike Hrvatske, već tri decenije ponižavaju, diskriminišu, žigošu, a JNA, Srbiji i Crnoj Gori uteruju nepostojeću ratnu krivicu - navodi se u saopštenju boračkog udruženja koje je potpisao direktor Radan Nikolić.

Naglašavaju da se ovo posebno odnosi na "proustašku Hrvatsku demokratsku zajednicu blisku Socijaldemokratskoj partiji Crne Gore i njene lidere Ranka Krivokapića i Raška Konjevića, aktuelne ministre vanjskih poslova i odbrane, koji su ovih dana, sramno služeći agresivnoj politici Republike Hrvatske umesto javnom interesu Crne Gore, samovoljno i protivzakonito podigli spomen-ploču„ hrvatskim braniocima“ - morinjskim logorašima, koji su u kontinuitetu, od 1. oktobra 1991. godine, vršeći krivično delo oružane pobune i kršeći sva primirja, ubijali crnogorske i druge vojnike Jugoslovenske narodne armije na dubrovačko-hercegovačkom ratištu".

- Crna Gora ima između 45 i 50 hiljada ratnih veterana – oficira, podoficira i vojnika JNA i Vojske Jugoslavije čiji glasovi mogu opredeliti rezultate predstojećih lokalnih izbora u korist formiranja boljih lokalnih uprava čija bi zajednička misija morala biti bolje sutra za sve građane i ulaganje u izgradnju nove Crne Gore, istinske države socijalne pravde, oslobođene kriminala, podela i unutrašnjih i vanjskih sukoba. Zato saborci, uprkos svemu negativnom što doživljavamo, u nedelju masovno poranimo na lokalne izbore i olovkom se izborimo za svoj i opšti interes. Pregaocima i slobodarima Bog daje mahove - poručuju iz Udruženja boraca ratova 1990. Crne Gore.

BONUS VIDEO: 

Ovako je javnost prvi put čula za Matiju Bećkovića: Pre tačno 60 godina u “Novostima”

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu