SRAMNA IZJAVA KRIVOKAPIĆA: Spomen ploča u Morinju biti večna (FOTO)

V.K.

19. 10. 2022. u 19:26

ŠEF crnogorske diplomatije Ranko Krivokapić izjavio  je za "Glas Amerike" da im je Uprava za inspekcijske poslov dostavila "obraćanje, koje nije čak ni pravno valjan zahtev", u vezi sa spomen pločom u Morinju, tek nakon izjave premijera Dritana Abazovića u vezi skandala sa tim obeležjem.

СРАМНА ИЗЈАВА КРИВОКАПИЋА: Спомен плоча у Морињу бити вечна (ФОТО)

Foto: V. Kadić

- Stigao nam je zahtev da dostavimo pravne akte na osnovu kojih smo izvršili postavljanje spomen-obeležja. Nama se inspekcija obratila danas, nakon izjave premijera da smo prekršili zakon, a oni nisu sproveli ni prvu pravnu radnju da nam se obrate. Premijer je presudio u ime inspekcije, u ime suda, u ime tužilaštva, pre nego što su i oni sami odradili pravni akt da se obrate ministarstvima koja su klevetali, iz jasnih političkih razloga negiranja zločina u Morinju, medijski eksponiranih ličosti, a i političkih i lokalnih predstavnika - rekao je Krivokapić.

Dodao je da je "jasno" da je Abazović doneo odluku o nezakonitosti pre nego što je inspekcija i tražila izjašnjenje ministarstava u vezi sa tim.

- Premijer je potrčao i ispred prvog akta inspekcije koja je rekla da će skinuti ploču. Jasno je koliko je bezakonje zavladalo sa vrha države i podrivanje ustavnog poretka - kazao je Krivokapić.

Poručio je da će "spomen ploča u Morinju biti večna".

V. K.

- Kao što je sramota onih koji pravdaju ratne zločine i neće da ih osude večna, biće i ta ploča večna. Mogu je fizički skinuti danas, skidali su ploče i devedesetih, ja sam gledao iste modele skidanje ploča i farbanja bojom u Kotoru, ali sve su tamo. Tako će i ova biti tu, na čast Crne Gore i njen put u Evropu, koji mora ići preko Morinja - naglasio je Krivokapić.

BONUS VIDEO - MILO SA ŠKALjARCIMA: Abazović o vezama vlasti Crne Gore sa kriminalcima i kriminalnim radnjama

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (5)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave