VATROGASCI ZAPRETILI ŠTRAJKOM: Nadležni imaju rok do kraja nedelje da pozitivno odgovore na zahteve SSVCG

I. D.S.

11. 10. 2022. u 06:30

CRNOGORSKI vatrogasci nezadovoljni su svojim položajem i najavljuju štrajk ako nadležni ne odgovore pozitivno na zahteve da se reši problem sa obračunom zarada, koji se, tvrde, od početka promene programa "Evropa sad" ne obavlja kako treba.

ВАТРОГАСЦИ ЗАПРЕТИЛИ ШТРАЈКОМ: Надлежни имају рок до краја недеље да позитивно одговоре на захтеве ССВЦГ

Foto V. Kadić

Takođe, zahtevaju da se nastave pregovori o donošenju seta zakona kojim bi trebalo da se reguliše njihov status. Rok za pozitivan odgovor na njihove zahteve je petak, a u slučaju da se nadležni ogluše, odrediće datum i vreme kada će vatrogasci širom Crne Gore izaći na ulice.

Iz Strukovnog sindikata poručuju da je nezadovoljstvo vatrogasaca kulminiralo i da je jedina opcija koja im je preostala kako bi skrenuli pažnju na svoje probleme da organizuju štrajk.

- Svi dopisi i svi razgovori sa bivšim i sadašnjim ministrima su bili jedinstveni da smo u pravu i da će se naći način da se nadoknade sredstva odnosno da se ispravi nepravda. Imaju rok od sedam dana da nam pozitivno odgovore na naše zahteve. Ukoliko do petka ne budemo imali pozitivan odgovor, mi ćemo najaviti dan i vreme kada ćemo izaći, svi zajedno iz čitave Crne Gore na protest - kazao je Goran Tripković, predsednik Strukovnog sindikata vatrogasaca Crne Gore.

Kako ističu u sindikatu, vatrogasci su već duže vreme nezadovoljni odnosom nadležnih institucija u rešavanju nagomilanih problema, a tu je i opasnost da se sa takvim trendom nastavi i u budućnosti - poručuju iz Sindikata.

BEZ POLITIKE

Nećemo dozvoliti politizaciju eventualnih protesta ni uplitanje pojedinaca ili organizacija koji će se sigurno oglasiti kao borci za prava vatrogasaca spasilaca, a sve zarad ličnih interesa, jer su imali dovoljno vremena da svoju "borbu" pokažu u periodu iza nas - poručili su vatrogasci.

BONUS VIDEO: 

Junak spasao Skoplje od novih žrtava: Ko je bio Maksim koji je prvi podvižnik Večernjih novosti

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZNENADNA SMRT: Preminuo Danilo Dončić