"PRITISNI GA DA POŠALJE PARE": Novi transkripti komunikacije Lazovića i Milovića preko aplikacije Skaj (FOTO)

V. N.

06. 09. 2022. u 09:45

SLUŽBENIK Agencije za nacionalnu bezbednost Petar Lazović i njegov bivši kolega, odbegli Ljubo Milović, ugovarali su preko "Skaja", između druge polovine novembra 2020. i kraja februara 2021. godine, krijumčarenje velikih količina cigareta marke "mančester" plavi i crni, "fm slims", "merlin" i "trokadero". To piše u naredbi o sprovođenju istrage protiv njih, u koju su "Novosti" imale uvid.

ПРИТИСНИ ГА ДА ПОШАЉЕ ПАРЕ: Нови транскрипти комуникације Лазовића и Миловића преко апликације Скај (ФОТО)

Foto: Libertas/Printscreen

Njih dvojica su, prema istoj dokumentaciji, ugovarali preprodaju cigareta na teritoriji Crne Gore, BiH i Hrvatske, ali i dogovarali način podele ostvarene zarade. Osnovana sumnja proizlazi iz poruka koje su preko "Skaja" razmenjivali sa osobom koja je koristila kodno ime Tot.

"Planiraj da će biti naredne nedjelje 'mančestera'", "Pritisni ga da pošalje pare, planiraj da imaš dvije nedjelje po 350 'mančestera'", "Nemoj ga davati jeftino, probaj na 600", "OK brate pošalji mi kolika je tvoja zarada na ovu zadnju turu", ovo je samo deo razmenjenih poruka koje su citirane u naredbi o sprovođenju istrage.

Foto: Libertas

Istražitelji, prema dostupnim informacijama, nisu utvrdili ko je Tot sa kojim su, navodno, Lazović i Milović ugovarali prodaju cigareta. Iz spisa koje smo imali na uvid, a u kojima se navode poruke koje su razmenjivali, ne vidi se da li je došlo i gde do isporuke cigareta i koliko novca su zaradili.

"Toti junior mi je rekao za tebe, kaže da imaš razne mogućnosti u Bosnu kad su cigarete u pitanju, pa da vidimo dal nešto možemo uklopiti da razmenimo informacije", "Tot, sad pričamo nas trojica i nas dvojica te pitamo koja je to cijena sad koja bi tebi odgovarala", "Znamo to sve, zato te pitamo ako ti odgovara Grahovo koliko ti na Grahovo odgovara cijena", piše u obrazloženju naredbe.

Petar Lazović uhapšen je zbog sumnje da je član kriminalne grupe koju je organizovao odbegli Kotoranin Radoje Zvicer, koji slovi za jednog od vođa "kavačkog kriminalnog klana". Na spisku osumnjičenih su, osim Zvicera, Lazovića i Milovića još Radovan Pantović, koji važi za ključnu figuru "kavčana", a koji je uhapšen u utorak. Naredbom o sprovođenju istrage obuhvaćeni su još: Slobodan Kašćelan i Radovan Mujović koji se nalaze u istražnom zatvoru, te Milan Vujotić, Nikola Spasojević, Duško Roganović i Radoje Živković koji su u bekstvu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)