PATRIJARH PORFIRIJE SLUŽIO LITURGIJU U MANASTIRU SAVINA: Bio prisutan veliki broj vernika iz Crne Gore i Hercegovine (FOTO/VIDEO)

V. K. - V. V.

28. 08. 2022. u 09:27

NjEGOVA svetost patrijarh srpski Porfirije služio je Svetu arhijerejsku liturgiju u manastiru Savina, povodom slave ove svetinje - Uspenja presvete Bogorodice.

ПАТРИЈАРХ ПОРФИРИЈЕ СЛУЖИО ЛИТУРГИЈУ У МАНАСТИРУ САВИНА: Био присутан велики број верника из Црне Горе и Херцеговине (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: V.K./V.V.

Lituriji je prisustvovao veliki broj vernika iz Crne Gore i Hercegovine, a patrijarhu su sasluživali Njegovo visokopreosveštenstvo mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije i više arhijereja, te monaštvo.

Foto: V.K./V.V.

Nakon Svete arhijerejske liturgije u porti Manastira biće upriličen duhovno-kulturni program i narodno slavlje.

U 18.00 časova u Manastiru Savina biće služena večernja služba i litija sa čudotvornom ikonom Presvete Bogorodice Savinske.

Foto: V.K./V.V.

Nakon litije, u 20.30 časova biće upriličena promocija izabranih dela blaženopočivšeg mitropolita Amfilohija, o kojima će govoriti patrijarh Porfirije, mitropolit Joanikije i krstonosni protojerej Radomir Nikčević.

Biće reči i o 30 godina od osnivanja Izdavačko-informativne ustanove "Svetigora" i o njenom doprinosu misiji crkve, ne samo u Crnoj Gori, nego i šire.

Foto: V.K./V.V.

BONUS VIDEO:

HERCEG NOVI DOČEKUJE PATRIJARHA: Dobro došao među svoje sveti oče Porfirije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)