SPREČENE LIKVIDACIJE: Martinu Jankoviću određeno zadržavanje, za njegovim bratom policija traga

B. Dabić

23. 06. 2022. u 15:34

DVA dana posebne jedinice policije u saradnji sa policijom u Baru vrši pretrese na više lokacija, dve osobe su za saha uhapšene, sok su pojedini osumnjičeni u beskstvu.

СПРЕЧЕНЕ ЛИКВИДАЦИЈЕ: Мартину Јанковићу одређено задржавање, за његовим братом полиција трага

Foto: S.Đokić

Tokom pretresa policija je pronašla i oružje, tri puške.

Nakon što su juče uhapšeni u policijskoj akciji koja je usmerena na suzbijanje izvršenja teških krivičnih dela iz oblasti organizovanog kriminala i najtežih krivičnih dela protiv života i tela, danas je Baraninu Martinu Jankovću (25) nakon saslušanja u Specijalnom državnom tužilaštvu (SDT) određeno zadržavanje do 72 sata.

U Specijalnom tužilaštvu u toku je saslušanje Marka Peruničića. Prema nezvaničnim saznanjima policija traga za Martinovim bratom, Stefanom Jankovićem.

-Jedna osoba, u čijem stanu je vršen pretres, se prilikom pretresa dala u bekstvo. Policija preduzima intenzivne radnje na lociranju i hapšenju te osobe, saopšteno je juče iz UP.

Izvor iz policije navodi da je hapšenjem bezbedonosno interesantnih lica sprečeno izvršenje više najtežih krivičnih dela. Prema policijskim analima, pripadnici barskog ogranka škaljarskog kriminalnog klana uhapšeni su juče u Baru, zbog sumnje da su pripremali likvidaciju pripadnika suparničkog klana.

Nakon ove akcije koja je rezultirala hapšenjima, oglasio se ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić.

-U Crnoj Gori se nastavlja sinhronizovana i beskompromisna borba protiv kriminala, kazao je ministar Adžić.

Adžić je naveo da policijski službenici svojim radom pokazuju profesionalizam i izuzetnu hrabrost da se beskompromisno suprostave svim kriminalnim aktivnostima, bez obzira na tehničke, kadrovske i finansijske probleme, sa kojima se policija u kontinuitetu susreće.

“Sinhronizovano nastavljamo suzbijanje svih oblika kriminala”, rekao je Adžić u saopštenju.

U toku su dalje policijsko-tužilačke radnje i pretresi na ostalim lokacijama.

Danas su vršeni pretresi, takođe, na više lokacija i tom prilikom službenici CB Bar pronašli su, kako nezvanično saznajemo, oružje, tri puške.

Podsećamo, na više lokacija na primorju sprovodi se akcija policije usmerena na borbu protiv organizovanog kriminala.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!