PRITVOR ZBOG SRPSKE NOVE GODINE! U Nikšiću završeno suđenje grupi mladića

V.K.

15. 06. 2022. u 15:09

PRED većem Osnovnog suda u Nikšiću završen je postupak protiv dvanaest mladića iz tog grada, učesnika litija za odbranu svetinja Srpske pravoslavne crkve, zbog kršenja epidemioloških mera u vreme zabrane izlaska nakon 22 sata 2021.

ПРИТВОР ЗБОГ СРПСКЕ НОВЕ ГОДИНЕ! У Никшићу завршено суђење групи младића

FOTO: Privatna arhiva

Oni su izašli u ponoć i dvadesetak minuta slavili tradicionalni praznik. Ivan Vojinović kažnjen je sa dva meseca kućnog pritvora, a Ivan Miljković mesec, dok su  ostali „zaradili”  uslovne i novčane kazne.

- Izgleda da sud postoji samo za naše ljude. Ništa se nije promenilo od 30. avgusta 2020. godine kada smo pomislili da je bivši režim pao - kaže za „Novosti” Vojinović.

FOTO: Privatna arhiva

Vojinović nosi krst

Optuženi su tokom trajanja procesa zbog „pristrasnosti” sudije Save Mušikića  bezuspešno tražili njegovo izuzeće.

U tekstu o izuzeću naveli su da sudija „nastupa pristrasno i neobjektivno zbog toga što je opštepoznato da je pristalica CPC Miraša Dedeića, gde je i gledan na njihovim skupovima”.

Foto: V. K.

- Mesecima smo čuvali sliku blaženopočivšeg mitropolita Amfilohija koja je stajala na zgradi u Ulici Nikole Tesle u centru grada, jer je tadašnja vlast pretila da će je ukloniti. Te noći nas oko stotinu nalazili smo se u dva ulaza zgrade i u automobilima koji su bili parkirani u neposrednoj blizini. Oko 21.30 sati došla je policija čiji predstavnik nam je rekao da možemo izaći u ponoć, proslaviti Novu godinu i otići kućama. Tako je i bilo, ne sluteći da će nas samo nekoliko dana kasnije iznenaditi krivičnim prijavama koje su stigle upravo iz Centra bezbednosti, a predmet potom došao u ruke sudije Mušikića - podseća Vojinović.

 
                                       

BONUS VIDEO:

KNEŽEVIĆ U CRNOGORSKOM PARLAMENTU: Ko će nama doći na primorje ovog leta?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona