DPS IDE U OPOZICIJU: Formirana vlast u Ulcinju

B. D.

22. 05. 2022. u 22:46

SKORO dva meseca nakon loklanih izbora u Ulcinju, formirana je vlast u najjužnijem crnogorskom primorskom gradu.

ДПС ИДЕ У ОПОЗИЦИЈУ: Формирана власт у Улцињу

Foto: B. Dabić

U narednom periodu vlast će vršiti Koalicija “Za novi početak” i Nova demokratska snaga Forca. Sporazum su potpisali u nedelju Omer Bajraktari i Genci Nimanbegu. Ovaj sporazum rezultirao je da Demokratska partija socijalista ide u opoziciju nakon četiri godine vlasti u Ulcinju. Konstitutivna sednica Skupštine opštine Ulcinj zakazana je za 25.maj.

Prema odredbama ovog sporazuma, prve dve godine funkciju predsednika Opštine Ulcinj obavljaće predstavnik Koalicije „Za novi početak“, a potom predstavnik Force. Skupštinom opštine Ulcinj će u prve dve godine predsedavati predstavnik Force, dok će predstavnik koalicije „Za novi početak“ predsedavati loklanim parlamentom u preostale dve godine mandata skupštinskog saziva.

Nakon što je potpisan sporazum saopštenjem za javnost oglasili su se Koalicije “Za novi početak” i Nove demokratske snage Forca.

-Uvereni smo da će ovaj savez označiti početak ekonomskog, socijalnog, infrastrukturnog i svakog drugog preporoda za opštinu Ulcinj, i nastavak realizacije projekata koji su obeležili političku borbu partnera i to: kompletiranje studija o luci i univerzitetu u Ulcinju koje su uvršteni u Budžet Crne Gore, izgradnja novih hotelskih kapaciteta ekskluzivne kategorije, izgradnja mosta na Bojani i stvaranje uslova za plovnost Bojane, nastavak revitalizacije Starog grada i urbanog preporoda čitave opštine. Znamo da je naša odgovornost ogromna, ali smo sigurni da ćemo uz zajedničke ideje, vizije i posvećenost, te podršku Vlade i poslanika u Skupštini Crne Gore, uspeti da u narednom četvorogodišnjem mandatu Ulcinj postane mnogo lepše mjesto za život svih naših građana/ki , navodi se u saopštenju vladajuće kolacije u Ulcinju.

DPS IDE U OPOZICIJU

Sa druge strane iz DPS-a ističu da će se i narednom periodu, iz opozicije, kao što je to do sada činila sa pozicije vlasti, boriti za očuvanje temeljnih vrednosti demokratskog društva i davati maksimalan doprinos uz konstruktivan pristup daljem razvoju Ulcinja.

-Iznenađeni smo činjenicom da su Forca i gospodin Genci Nimanbegu, uprkos drugačijim najavama, ipak pristali na saradnju sa onima koji su po svaku cenu hteli vlast u Ulcinju i u tu svrhu zloupotrebljavali državne organa za vreme predizborne kampanje i tokom glasanja. Nažalost, ulaskom u koaliciju sa onima čije je ponašanje i sam kritikovao gospodin Nimanbegu, je pokazao da je između principa i vlasti, izabrao ovo drugo, kazali su iz ulcinjskog DPS-a.

Iz te partije napominju da su u pregovaračkom procesu bili, kako kažu, principijelni i da su se bavili “isključivo pitanjima koja se tiču razvoja grada i programskih politika a ne kadrovskim rešenjima i bilo kakvim ucenama koje se tiču određenih pozicija u gradskoj upravi”.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove