PREDSEDNIK OPŠTINE KOLAŠIN PODNEO OSTAVKU! Posle višemesečnog prepucavanja i prozivki opozicije

Марија Стевановић
Marija Stevanović

14. 05. 2022. u 14:16

NAKON višemesečnog prepucavanja, prozivki opozicije i političkog natezanja, predsednik Opštine Kolašin Milosav Bulatović Bato (DPS) podneo je ostavku na tu funkciju.

ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ КОЛАШИН ПОДНЕО ОСТАВКУ! После вишемесечног препуцавања и прозивки опозиције

Foto: Opština Kolašin

Kako je obrazložio, povod za takvu odluku, su "političke interpretacije presude Apelacionog suda" kojom je osuđen na uslovnu kaznu zatvora od šest meseci zatvora na dve godine.

Specijalno odeljenje za organizovani kriminal, korupciju, terorizam i ratne zločine Višeg suda u Podgorici proglasilo ga je krivim za zloupotrebu službenog položaja jer je 3. oktobra 2018 godine u prijavi za stručno osospobljavanje Policijskoj akademiji u Danilovgradu svojeručnim potpisom i pečatom lažno prikazao da Marko Matović radi na poslovima komunalnog policjaca.

- Podsećam da mi je kazna izrečena zbog toga što sam mladom, nezaposlenom, fakultetski obrazovanom čoveku, omogućio da u Policijskoj akademiji završi obuku za komunalnog policajca u trajanju od dvadeset dana. Jedini način da završi obuku je bio da bude upućen preko Opštine Kolašin, pošto taj vid obuke nije bio organizovan za građane. Ispostavljenu fakturu od 466 evra je platila Opština Kolašin, a ja sam lično kasnije taj iznos uplatio na opštinski račun. Smatrao sam da će na ovakav način jedna porodica sa maloletnom decom ostati da živi u Kolašinu - saopštio je Bulatović.

BONUS VIDEO:

VELIČANSTVENO IZ NIKŠIĆA: Desetine hiljada ljudi na ulicama - litiju predvodi patrijarh Porfirije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)