MANDIĆ PORUČIO: Manjinska vlada Abazovića - nova izdaja 30. avgusta

M. S.

11. 05. 2022. u 21:43

NELEGITIMNI izbor manjinske vlade Dritana Abazovića predstavlja još jednu proneveru izborne volje iskazane na izborima 30. avgusta 2020 godine, konstatovano je na jednici Glavnog odbora Nove srpske demokratije, najvećeg konstituenta Demokratskog fronta.

МАНДИЋ ПОРУЧИО: Мањинска влада Абазовића - нова издаја 30. августа

Foto: NSD

- Odbor je istakao da NSD uporno ostaje na putu te velike izborne pobede i pored svega što se dešavalo u proteklom vremenu. Takođe, razmatrana je ukupna aktuelna politička situacija a članovi odbora su naglasili da NSD kao nacionalna srpska stranka danas treba najsnažnije da nastavi borbu za prava srpskog naroda u Crnoj Gori. Srbi, iako decenijama teško diskriminisani, državotvorni narod  zna da je uvek bio glavni oslonac za opstanak i pravilni razvoj bilo koje države na ovim prostorima. Skvako nasilno isključivanje, pogotovo kada je to u direktnoj suprotnosti s demokratskim standardima, veću štetu će naneti uzurpatorima i nasilnicima, nego našem narodu, saopšteno je nakon sednice.

- Svi članovi NSD se raduju što Crnu Goru ponovo pohodi NJegova svetost g. Porfirije i u svakoj prilici će mu iskazati našu hrišćansku odanost i visoko poštovanje. U zvanju i ličnosti srpskog Patrijarha sabira se čitav srpski narod koga jedino u toj adresi ne mogu razdvajati nove i stare granice, pa čak ni kontinenti.

Na sednici je iznesena i zabrinutost zbog neodrađenog popisa stanovništva, nepotpisanog Temeljnog ugovora sa SPC i loših odnosa zvanične Podgorice sa nama najbližom zemljom Republikom Srbijom. Rečeno je da bivša vlada nije učinila ništa da preduzme reformske korake, već je samo napravila još gore stanje. Prema tome, vidljiv je nastavak ugroženosti ključnih nacionalnih interesa srpskog naroda. Odbor se složio sa stavom predsednika stranke Andrije Mandića o punoj podršci specijalnom tužilaštvu u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije. Iskazana je saglasnost sa principima Demokratskog fronta u pravcu obračuna sa mafijom i korupcijom u državnim organima.

Istakao je da evropska politika podrazumeva upravo takve poteze koji će osloboditi Crnu Goru od kriminalnih klanova i decenijske pljačke zemlje. Poslednja hapšenja svedoče da su institucije ogrezle u kriminalnim radnjama i da se pokazalo istinitim sve ono na šta je DF upozoravao toliko godina, kazao je Mandić.

Glavni odbor je zaključio da bez „objave totalnog rata" mafiji od strane nekorumpiranih delova države nema napretka i da jedino tako Crna Gora može napraviti pomak ka boljoj budućnosti i evropskim vrednostima.

 

BONUS VIDEO:

BLAŽO SA LISICAMA STIŽE U SUD: U toku saslušanje predsednika Privrednog suda

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

NOVAK U ZAGRLJAJU JECINE SUPARNICE: Zbog ovog susreta gore mreže - San se danas ostvario (FOTO)