PATRIJARH SRDAČNO DOČEKAN U PLJEVLJIMA: Porfirije će osveštati crkvenonarodni dom (FOTO/VIDEO)

M. D.

10. 05. 2022. u 17:06

NjEGOVA svetost arhiepiskop pećki, mitropolit beogradsko-karlovački i patrijarh srpski g. Porfirije u okviru posete svetosavskim eparhijama - Mileševskoj, Zahumsko-hercegovačkoj, Crnogorsko-primorskoj i Budimljansko-nikšićkoj, doputovao je danas u Pljevlja gde je ispred hrama Svetog Velikomučenika Georgija na Gukama srdačno dočekan od strane velikog broja Pljevljaka.

ПАТРИЈАРХ СРДАЧНО ДОЧЕКАН У ПЉЕВЉИМА: Порфирије ће освештати црквенонародни дом (ФОТО/ВИДЕО)

Foto M. D.

Patrijarh će izvršiti osvećenje crkvenonarodnog doma koji se nalazi pored pomenutog hrama.

Prema planu 10. maja patrijarh će u večernjim satima stići u Episkopiju zahumsko-hercegovačku, a svečani doček i doksologija u njegovu čast biće u katedralnom hramu Preobraženja Gospodnjeg u Trebinju, gde će sutradan, 11. maja u 9.00 časova, služiti Svetu arhijerejsku liturgiju.

Poglavar Srpske pravoslavne crkve će u sredu, 11. maja, oko 19.00 časova u manastiru Ostrog prisustvovati Prazničnoj večernjoj službi sa petohlebnicom, a potom će se obratiti okupljenom vernom narodu. Sutradan, u četvrtak, 12. maja 2022. godine, na dan kada molitveno proslavljamo Ostroškog čudotvorca, Njegova svetost će u manastiru Ostrogu služiti Svetu arhijerejsku liturgiju, sa početkom u 8.00, časova, a istoga dana u 18.00 časova predvoditi Svetovasilijevsku litiju u Nikšiću, navedeno je u najavi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!