NE HAJU ZA ZABRANU: Zbog krivolova ribe na Skadarskom jezeru uhapšene dve osobe

B. DABIĆ

11. 04. 2022. u 20:00

IAKO je period ribolovnog zabrana, krivolovci ne poštuju zabranu lova pa su mreže pune ribe-šaran iz Skadarskog jezera.

НЕ ХАЈУ ЗА ЗАБРАНУ: Због криволова рибе на Скадарском језеру ухапшене две особе

Foto: B. Dabić

Izlovljavanje ribe u vreme ribolovnog zabrana predstavlja krivično delo. Nakon što je policija slučajnom kontrolom u prikolici poljoprivredne mašine pronašla oko 50 kilograma ribe – šaran, uhapšene su dve osobe.

- Granična policija je u blizini Tuzi zaustavila poljoprivrednu mašinu kojim je upravljao B.N. (31) iz Podgorice. Kontrolom je u prikolici pronađena mreža sa oko 50 kilograma ribe – šaran, električni pretvarač, dva akumulatora i drugi predmeti. O svemu je upoznat inspektor za ribarstvo koji je preuzeo pronađenu ribu i preduzeo mere iz svoje nadležnosti. Kriminalističkom obradom policija je došla do sazanja da je sa B.N. u vršenju nedozvoljenog ribolova učestvovao i M.P - navodi se u saopštenju Uprave policije.

O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici koji je naložio da se B.N. i M.P. liše slobode zbog sumnje da su izvršili krivično delo nezakoniti ribolov.

Podsetimo, ribolovni zabran u Nacionalnom parku Skadarsko jezero traje od 15. marta do 15. Maja. Tokom ovog dvomesečnog perioda zabranjen je ulov svih vrsta riba i drugih vodenih organizama, osim jegulje.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KADA JE RAK PLUĆA IZLEČIV? Doktorka Đurđević dala odgoor na pitanje o strašnoj bolesti (VIDEO)