MANDATAR DRITAN ABAZOVIĆ: SDP u novoj vladi

V.K.

11. 04. 2022. u 12:54

SOCIJALDEMOKRATSKA partija Crne Gore će biti u novoj manjinskoj Vladi uprkos protivljenju SNP-a da novu izvršnu vlast čine partije koje su poražene na izborima 30. avgusta 2020. Ovu vest saopštio je mandatar Dritan Abazović, naglasivši da su tokom vikenda i jutros imali sastanke koji su doveli da budu "na korak od vlade".

МАНДАТАР ДРИТАН АБАЗОВИЋ: СДП у новој влади

Foto R. Koprivica

- Pokušavamo da radimo nespecifičnu stvar i normalno je da treba vremena - poručio je Abazović, ističući i da je razgovarao sa predstavnicima SNP-a više puta.

- SNP je u celom procesu pokazalo zavidni nivo prema državi i onome što je državni interes. Očekujem da budu kooperativni i ne problematizuju kada mandatar za neko mesto predloži nekog iz SDP-a - rekao je Abazović, koji očekuje da će zahtev za zakazivanje Skupštine biti jako brzo upućen i "da nas od toga dele dani, a možda i sati".

- Sednica Skupštine će se održati jer ona nije privatno vlasništvo nijednog poslanika. Očekujem podršku 49 poslanika, ali neće biti tragedija ako taj broj bude manji - poručio je Abazović.

 

BONUS VIDEO:

BAKLjADA I TROBOJKE U NIKŠIĆU: Građani obeležavaju 23 godine od bitke na Košarama

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna