NEBOJŠA MEDOJEVIĆ: Evropski put se gradi u Crnoj Gori a ne u Briselu i ambasadama

Novosti onlajn

09. 04. 2022. u 21:14

PREDSEDNIK Pokreta za promjene i jedan od lidera Demokratskog fronta Nebojša Medojević poručio je da se evropskli put naše zemlje gradi u Crnoj Gori a ne u Briselu i u ambasadama.

НЕБОЈША МЕДОЈЕВИЋ: Европски пут се гради у Црној Гори а не у Бриселу и амбасадама

Foto DF

- Sve je teže čitati i slušati isprazne floskule o “Evropskom putu” koje nekritično i do mere neukusa i intelektualnog poniženja svakodnevno koriste političari u Crnoj Gori. Posebno me zabrinjava raširenost ove mistifikacije i ideologizacije od strane mlađih političara, koji svesno ili nesvesno vrše zamenu teze i postaju deo propagandističke mašinerije koja, slepu poslušnost, kolonijalni odnos, nacionalno i državno ponižavanje, prihvataju kao “evropski put koji se podrazumeva - precizirao je Medojević.

- Ne, mlade kolege. Evropski put je nešto sasvim drugo. Unutrašnji dijalog i konsenzus o našem, crnogorskom putu u budućnost. O našem modelu. Našem načinu života. Sloboda, fer izbori, parlamentarna demokratija, vladavina prava, poštovanje različitosti, tolerancija, poštovanje ljudskih prava, pravna država i nulta tolerancija na korupciju i kriminal, poštvoanje tradicije, vere, kulture, solidarnost prema slabima i nemoćnima, iskorenjivanje siromaštva, održivi razvoj, racionalno i efikasno korišćenje resursa, borba za zaštitu vitalnih nacionalnih interesa, mir i stabilnost, dobrosusedski odnosi, izbegavanje sukobljavanja oko tuđih interesa sa velikim silama… To je evropski put - ocenio je on.

- Lizanje pragova Ambasada i bezpogovorno prihvatanja zahteva, instrukcija i interesa stranih zemalja i globalnih bankarskih fašista nije evropski put.To je put u ropstvo, neslobodu, sluganstvo, nacionalno i državno poniženje, siromaštvo, eksploataciju, bedu, kriminal i kolonijalno zaostajanje. Crna Gora treba da ima vlast koja će uvek i na svakom mestu štiti njenu nezavisnost, suverenitet, slobodu, dostojanstvo i voditi računa isključivo o sopstvenim interesima našeg naroda i države - ističe Medojević.

(Borba.me)

BONUS VIDEO:

BAKLjADA I TROBOJKE U NIKŠIĆU: Građani obeležavaju 23 godine od bitke na Košarama

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!