RAT U UKRAJINI SE PRELIVA U CRNU GORU: Medojević upozorio narod - Teroristima je olakšan posao, nema ko da zaštiti državu

Novosti online

01. 04. 2022. u 18:54

PREDSEDNIK Pokreta za promjene i jedan od lidera Demokratskog fronta Nebojša Medojević poručio je da rat Rusije i Ukrajine preliva u Crnu Goru zbog nepromišljene politike Vlade, stranaka i NVO medija, kao i da građane i državu nema ko da zaštiti.

РАТ У УКРАЈИНИ СЕ ПРЕЛИВА У ЦРНУ ГОРУ: Медојевић упозорио народ - Терористима је олакшан посао, нема ко да заштити државу

Foto: TV Prva printskrin

- Nepromišljenom i sluganskom politikom Vlade i većine političkih stranaka, NVO, medija pod kontrolom zapadnih struktura, Crna Gora se umešala u rat Rusije i Ukrajine. To je dovelo do radikalizacije prilika u zemlji i opasnosti od prelivanja sukoba u Crnu Goru. Za sada se, srećom, sve svodi na hibridne propagandističke pretnje, spinovanje, lažne dojave bombi, ali to ne znači da terorističke pretnje nisu stvarne i rizici izjesni - precizirao je Medojević.

On je kazao da u Crnoj Gori živi preko 20.000 ruskih državljana, kao i da su Rusi najveći investitori na tržištu nekretnina.

- S druge strane, ponašanje ukrajinskih diplomata u Crnoj Gori je odavno apsolutno suprotno međunarodnim konvencijama i svojim nediplomatskim delovanjem podstiču radikalizaciju prilika i prelivanje sukoba u Crnu Goru. Crna Gora je zemlja bez političkog i državnog vođstva i to bezvlašće koriste radikalni elementi i sa ruske i sa ukrajinske strane za ekstremizaciju i destabilizaciju stanja u zemlji - naveo je Medojević.

On je kazao da je uzalud pozivao na mudrost, ozbiljnost i odgovornost i za nesvstavanje ni na čiju stranu u ovom globalnom haosu.

- Crna Gora je mala i slaba zajednica. Opljačkana, razjedinjena, posvađana, razorenih institucija sistema, u smrtonosnom zagrljaju mafije. Vreme je da naše političke razlike stavimo po strani i da pokažemo istorijsku odgovornost za sudbinu naroda i države - ocenio je Medojević.

- Ukoliko se nastavi ovakvo ponašanje većine političke elite, po principu "Selo gori, a baba se češlja" moguće su i opasne terorističke akcije sa ljudskim žrtvama i nesagledivim štetama. Naš bezbednosni sistem je razoren, obaveštajni sektor izbušen i kompromitovan i teroristima je olakšan posao. Jednostavno, nema ko da zaštiti narod i državu - zaključio je Medojević u svom saopštenju.

(Borba)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)