"MANJINSKA VLADA BI BILA ANTIDEMOKRATSKA" Medojević - "Na delu politička korupcija"

V.K.

26. 03. 2022. u 14:26

POKRET za promene koji predvodi lider Nebojša Medojević podržava sve forme institucionalne i vaninstitucionalne borbe protiv eventualnog formiranja manjinske vlade uključujući i legitimne oblike parlamentarne opstrukcije.

МАЊИНСКА ВЛАДА БИ БИЛА АНТИДЕМОКРАТСКА Медојевић - На делу политичка корупција

Nebojša Medojević, Foto DF

To je zaključak Predsedništva stranke.

- Manjinska Vlada mandatara Dritana Abazovića, koja bi bila formirana uz podršku URE i SNP-a i DPS-a i njegovih satelita, predstavljala bi brutalno prekrajanje izborne volje građana iskazane na izborima 30. 08. 2020. Manjinska Vlada koja bi bila formirana političkom korupcijom je antievropska, antidemokratska, za PzP nema legitimitet i PzP je neće priznati - navodi se u saopštenju PzP-a, poručujući da neće podržavati Vladu "političke korupcije", da neće za nju glasati i da u Skupštini neće podržati nijednu zakonodavnu i/ili drugu incijativu koja dolazi od te Vlade i/ili nove većine, osim ako je to deo dogovora unutar DF-a.

- PzP podržava sve forme institucionalne i vaninstitucionalne borbe protiv ove izdaje birača i prekrajanje izborne volje, uključujući i legitimne oblike parlamentarne opstrukcije PzP ceni da su vanredni parlamentarni izbori jedino održivo i demokratsko rešenje koje doprinosi rešavanju duboke političke, institucionalne i državne krize. Svi funkcioneri i poslanici PzP u javnim nastupima su dužni zastupati ove političke stavove u odnosu na eventualnu manjinsku Vladu i rešavanje krize - ističe se u saopštenju PzP-a.

 

BONUS VIDEO:

CRNA GORA PAMTI: Nikšićani skupom podsetili na NATO agresiju pre 23 godine

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VODITELJKI SE STANJE NAGLO POGORŠALO I HITNO JE OPERISANA: Nažalost, tek kad je kasno shvatimo da je zdravlje najvažnije