OSNOVNI SUD U BARU NALOŽIO: Učiteljica se vraća na radno mesto

B. DABIĆ

17. 03. 2022. u 16:49

UČITELjICA u OŠ "Jugoslavija" Rada Višnjić koja je dobila otkaz u novembru 2020. godine, nakon pravosnažne sudske presude vraća se na posao.

ОСНОВНИ СУД У БАРУ НАЛОЖИО: Учитељица се враћа на радно место

Foto: Privatna arhiva

Osnovni sud u Baru je presudio u korist učiteljice Višnjić, a Viši sud je potvrdio ovu presudu. Odluka koju je OŠ “Jugoslavija” donela 23. novembra 2020. i kojom je Višnjićeva dobila otkaz, u Osnovnom sudu u Baru poništena je kao nezakonita. Višnjićeva se nakon skoro 16 meseci Višnjić ponovo vraća u učionicu.

- Sud je naložio da se Višnjićeva vrati na radno mesto koje je obavljala pre nego što je dobila otkaz - izjavila je sudija Tamara Spasojević, PR Osnovnog suda u Baru sudija.

Podsećamo, učiteljica barske Osnovne škole “Jugoslavija” Rada Višnjić, koja je preko vajber grupe pozivala učenike na moleban u Hram Svetog Jovana Vladimira, dobila je otkaz.  

Tadašnja direktorka škole Biljana Vukmanović je navela da je nakon saznanja o tom događaju, shodno odredbama Zakona o radu i zakonskim ovlašćenjima, pokrenula postupak utvrđivanja odgovornosti.

- Postupak je sproveden u skladu sa Zakonom, o čemu svedoči zapisnik Inspekcije rada o izvršenom inspekcijskom pregledu od 11. novembra, čiji je subjekat nadzora bila OŠ „Jugoslavija“, odgovorno lice direktor ustanove, a na osnovu inicijative za vanredni nadzor upućene od strane Višnjić - navela je tada Vukmanović.

- Nije jasno koju povredu radne obaveze predstavljaju nabrojane i opisane radnje koje se stavljaju na teret tužilji. Aktom o pokretanju postupka prema njoj nije konkretno definisana povreda radne obaveze otpuštene učiteljice.

Poruka upućena putem društvene mreže vajber na kojoj se deca obaveštavaju da se 4. oktobra 2020. godine održava moleban što se nikako ne može podvesti pod organizaciju.

- Učiteljica nije preduzela bilo kakve druge aktivnosti već se radi o obaveštenju koje je i ranije više puta činila kada je decu obaveštavala o kulturno–umetničkim, sportskim događajima - navodi se u obrazloženju međupresude Osnovnog suda u Baru.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)