"DRITAN I MILO GRAĐANIMA NUDE SUKOBE" Medojević upozorava da Crna Gora mora pokazati istorijsku odgovornost

Novosti onlajn

17. 03. 2022. u 14:22

GRAĐANI Crne Gore od Vlade očekuju da sačuvaju mir i stabilnost u zemlji, ekonomsku i biološki suspstancu. Nesvrstavnje u globalnom sukobu velikih sila je imperativ opstanka ove države i naroda. Suviše smo slabi, posvađani, podeljeni, opljačkani da bismo se opet sukobljavali oko tuđih interesa, rekao je predsednik Pokreta za promene i jedan od lidera DF-a Nebojša Medojević.

ДРИТАН И МИЛО ГРАЂАНИМА НУДЕ СУКОБЕ Медојевић упозорава да Црна Гора мора показати историјску одговорност

Foto: EPA

Dodaje da političke partije treba da deluju u pravcu pronalaženja konsenzusa oko funkcionisanja države u uslovima rata u Evropi.

- Vlada treba da se bavi obezbeđenjem osnovnih životnih namirnica, lekova, sprečava lihvarske cene i pljačku građana kroz nekontrolisane cene, obezbeđivanje funkcionisanje svih sistema u državi, očuvanju svakog radnog mesta, podršci ekstremno siromašnim i socijalno ugroženim građanina - kaže Medojević.

Takođe ističe da građane suočene sa brigama kako platiti račune, prehraniti porodicu, sačuvati radno mesto, u ogromnoj većini ne zanima stav političkih partija o Srebrenici, sankcijama Rusiji, EU integracijama i drugim globalnim problemima.

- Kad ne znate kako da pomognete građanima i privredi, kako sačuvati mir i postići jedinstvo u ratnim okolnostima, onda narodu nuditi svađe, podele i sukobe. U ovim teškim vremenima, jedino što imamo je država. Moramo pokazati istorijsku odgovornost. Samo dogovorom i slogom možemo proći kroz ove turbulencije bez velikih lomova. Vremena su opasna i ne gasite vatru benzinom - zaključio je Medojević.

(Borba.me)

BONUS VIDEO:

MOLI SE BOGU I DRŽI SE RUSIJE: U Podgorici skup podrške bratskom narodu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

HITAN PRIJEM: Srđan Đoković primljen u Urgentni centar!