MIMOZA DONOSI RADOST I OPTIMIZAM: Reka gostiju na fešti od cveća, ribe i vina u Herceg Novom (FOTO)

V.V.

19. 02. 2022. u 14:24

PRVI vikend Praznika mimoze obojiola je Fešta od mimoze ribe i vina koja je na hercegnovsku rivijeru, od Kumbora i kompleksa Portonovi do Baošića dovela više hiljada gostiju, uglavnom iz regiona.

МИМОЗА ДОНОСИ РАДОСТ И ОПТИМИЗАМ: Река гостију на фешти од цвећа, рибе и вина у Херцег Новом (ФОТО)

Foto: V.V.

Baošićani su goste i prijatelje dolčekali, po tradiciji,  ukusnom prženom ribom, dobrim vinom i pivom, ali i  buketima mimoze koja je ove godine prelepo rascvetana. 

Dobro raspoložen u Baošiću predsednik hercegnovske Opštine Stevan Katić ugostio je brojne zvanice iz Crne Gore, regiona i pojedinih evropskih zemalja i ocenio da je najvažnije da se Praznik nastavlja posle svega sto je uradila pandemija. 

- Ljudi su bili zatvoreni dve godine i nisu bili u prilici da osete ove čari Mediterana,a danas se vidi koliko su željni ovog Praznika i dobrog raspoloženja. Praznik mimoze odavno je prevazišao granice Crne Gore i regiona a do 5. marta čeka nas još četrdesetak programa i susreta. Herceg Novi će svemu  biti dobar domaćin, obećao je predsednik Katić. U prilog optimizmu koji je doneo početak Praznika mimoze predsednik Katic istice podatak da već polovinom marta grad očekuje dolazak gostiju iz Zapadne Evrope i Rusije, a goste i prijatelje iz regiona, posebno Srbije koji su najbrojniji u špicu sezone.

- S Praznikom mimoze ostvarujemo inicijativu da nam predsezona počne u martu i aprilu, rekao je Katić.

Ambasador Ruske federacije u Crnoj Gori Vladislav Maslenikov kaže da je u Herceg Novom zaista lepo a manifestacije poput Praznika mimoze lepoti dodaju zabave i radosti.

Na fešti u Baošićima uživala je i Mirjana Bobić Mojsilović koja je prethodnih dana  snimala u Herceg Novom emisiju "Srećna Srbija u poseti kod srećne Boke" a na Prazniku mimoze imala i odlično posećeno književno veče.

- Sve je opet kao što smo i mi i naši gosti naučili,nakon prošlogodišnje pauze koju je nametnula korona, kaže Zorica Drašković jedna od vrednih domaćica zaduzenih za prženje ribe.

Potpredsednik hercegnovske Opštine Mirko Muistur zadovoljan je i odzivom gostiju ali i organizacijom a uz lepo vreme biće ovo divan Praznik, poručio je. 

Zbog  aktuelnih epidemioloskih mera nismo se usudili, kaze Mustur da pozovemo sve predstavnike pobratimskih i prijateljskih gradova - ali ostali smo na onoj narodnoj - ko je došao dobrodošao je, a verujem da ćemo se uskoro opet okupljati kao nekada.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!