UREĐUJU ŠETALIŠTE I PLATO NA ŠKVERU: Za rekonstrukciju hercegnovske obale 1,5 miliona evra

V.V.

15. 02. 2022. u 16:27

HERCEGNOVSKA obala dobiće ove godine više pažnje nego što je imala u minulom periodu, jer će Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrima da uloži 1,5 miliona evra u nekoliko vrednih projekata.

УРЕЂУЈУ ШЕТАЛИШТЕ И ПЛАТО НА ШКВЕРУ: За реконструкцију херцегновске обале 1,5 милиона евра

Foto: V. V.

Na spisku su rekonstrukcija Šetališta od Meljina do hotela Plaža, posao vredan pola miliona, zatim delimična rekonstrukcija rasvete duž hercegnovske obale, za šta je planirano oko 300 hiljada. U planu je i izgradnja platoa ispred spomenika osnivaču grada, kralju Tvrtku Prvom, na Škveru. Neophodno je obaviti i geotehnička ispitivanja gradske luke i lukobrana.

Osim ovih projekata Uprava javnih radova podržala je sanaciju dela Šetališta u Igalu, od nekadašnjueg restorana Galeb do Titove vile.

Direktor hercegnovske Agencije za izgradnju i razvoj Aleksandar Kovačević ističe da su prioriteti utvrđeni na sastanku predstavnika Opštine i Morskog dobra. Tako će tender za sanaciju Šetališta od Meljina do hotela Plaža biti raspisan u maju, a za deo od Galeba do Titove vile narednih 45 dana.

Pre raspisivanja tendera za rekonstrukciju rasvete trebalo bi prekontrolisati sve stubove, pa se javni poziv za ovaj posao može očekivati tokom narednog meseca, informiše Kovačević i dodaje da će biti nastavljena izgradnja šetališta od Bijele do Kamenara.

- To je u fazi projektovanja, kao i dugo očekivani trotoar od Zmijica do Kumbora. Za prvi deo, od železničkog mosta do plaže „Zmijica",tender je već raspisan pa bi i Zelenika do kraja ove godine mogla konačno da dobije pešačku stazu duž obale.

BONUS VIDEO - ABAZOVIĆ U PROVODU: Ko bi rek’o čuda da se dese da Miljacka DPS odnese

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna