DANI BEOGRADA U HERCEG NOVOM: Promocija prestonice na Danima mimoze

J.D.

02. 03. 2022. u 21:39

NOVLjANI i gosti jednog od najdugovečnijih festivala na našim prostorima, Praznika mimoze u Herceg Novom, imali su prilike da uživaju u novoj kamernoj predstavi „Vodič kroz srpski mentalitet" Mome Kapora i da osete atmosferu „Beogradskog noćnog marketa" na „Danima Beograda" koje tradicionalno petu godinu priređuje Turistička organizacija Beograda.

ДАНИ БЕОГРАДА У ХЕРЦЕГ НОВОМ: Промоција престонице на Данима мимозе

Foto: V.V.

 - Kao i prethodnih godina, velika nam je čast i zadovoljstvo da učestvujemo u manifestaciji koju organizuje Herceg Fest, posebno imajući u vidu da su iza nas dve godine kovida. Nadam se da smo Beograd dostojno predstavili Herceg Novom i čitavoj Boki i očekujemo da ćemo kao i do sada nastaviti da posećujemo jedni druge - rekao je Miodrag Popović, direktor Turističke organizacije Beograda.

Ove godine, kada Praznik mimoze obeležava svoje 53. izdanje, Beograd je predstavljen gostovanjem predstave „Vodič kroz srpski mentalitet" nastaloj u saradnji Turističke organizacije Beograda i Udruženja ljubitelja Skadarlije, po čuvenoj knjizi Mome Kapora i tekstu koji je priredila Vjera Mujović, koja za cilj ima negovanje boemskog duha Skadarlije.

Naši poznati glumci Stevan Pijale i Tašana Đorđević, u prepunoj Gradskoj kafani, svojevrsnoj kulturnoj instituciji Herceg Novog, su uz muzičku pratnju Siniše Dogana, na humoristički način dočarali tipičan srpski način života i smešne strane našeg mentaliteta. Među gostima bili su Mićo Rogović, ministar savetnik u Ambasadi Republike Srbije u Podgorici i konzul RS u Herceg Novom, Zoran Dojčinović, predstavnici Opštine Herceg Novi, Turističke organizacije Herceg Novi, i mediji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)