BEOGRAD U GOSTIMA NA PRAZNIKU MIMOZE: Prvi put u Herceg Novom "Noćna spenza" (FOTO)

V.V.

27. 02. 2022. u 19:56

NA 53. Prazniku mimoze ovog vikenda su u sklopu programa Prijatelji u gostima organizovani Dani Beograda.

БЕОГРАД У ГОСТИМА НА ПРАЗНИКУ МИМОЗЕ: Први пут у Херцег Новом Ноћна спенза (ФОТО)

Foto: V.V.

Turistička organizacija Beograda već pet godina predstavlja svoj grad u Herceg Novom, u odličnoj saradnji sa Herceg Festom. Zajednička gastronomsko-muzička manifestacija Noćna spenza, prvi put je priređena, a oživela je hercegnovsku pijacu u Starom gradu, i pokazala se kao  sjajna prilika za druženje, prezentaciju i afirmaciju domaćih proizvoda.

Prostor na pijaci ispunilo je tridesetak izlagača, informisala je Milina Kovačević iz Herceg festa. Među njima su bili "Beogradski noćni market" i „Gradske pijace Beograd" i domaći učesnici sajmova i bazara.

– To su brendovi „100% Samo voće – domaće voćne rolnice", „Honi bi god – proizvodi od meda", „Čarna – prirodna kozmetika", „Kika – unikatni art dekupaž poslužavnici", „Ajvar s juga – domaći ajvar i slatko". Pridružili su im se  već poznati i neki novi učesnici sajmova i bazara u našem gradu, a proizvode su predstavili i redovni zakupci tezgi na gradskoj pijaci. Tu su i gosti iz Novog Mesta iz Slovenije, grada koji je pobratim sa Herceg Novim već pedesetak godina.

Posebno smo zahvalni Udruženju žena „Mala sirena" iz Đenovića koje je priredilo toplu dobrodošlicu gostima Noćne spenze i Udruženju „Fešta" koje je pripremilo lokalne poslastice – objasnila je Kovačević.

Foto: V.V.

 

Jelena Stanković PR TO Beograda ističe da joj je izuzetno drago to se predstavljaju na jednom od najdugovenčijih festivala na našim prostorima, 53. Prazniku mimoze i podseća da Noćne markete, u Beogradu organizuju od 2016. godine, čime su pijace prilagodili potrebama modernog potrošača ali i turističke ponude.


– Beogradski noćni market je kultna manifestacija. Reč je o muzičko gastronomskoj manifestaciji kojom podižemo nivo pijačnih usluga, čuvamo tradicionalni način prodaje i idemo u susret potrebama potrošača. Beogradske pijace su posećene i u popodnevnim i noćnim satima, a Beogradski market samo jedna od manifestacija koje organizujemo, jer prepoznajemo turistički potencijal beogradskih pijaca koje neizostavno posećuju turisti prilikom boravka u Beogradu i Srbiji – kazala je Nikolić.

Foto: V.V.

 


 
Ilija Bačanović iz hercegnovskog gradskog Komunalno stambenog preduzeća koje gazduje hercegnovskim pijacama,kaže da očekuje  da će noćne spenze postati redovna manifestacija i u Herceg Novom.


-Mislim da je potencijal ove pijace na dobrom putu da ovo zaživi ne samo za vreme Praznika mimoze već i u leti i da je to dobra prilika da se promovišu domaći proizvođači.


Izlagači iz Beograda bili su izuzetno zadovoljni gostoprimstvom, druženjem i lepotom grada, a odlč;noj atmosferi doprineo je  di džej Brkati, koji je čest izvođač na manifestaciji "Beogradski noćni market".


U okviru Dana Beograda Za sutra (ponedeljak, 28. februar) planirana je  kamerna kabaretska predstava „Vodič kroz srpski mentalitet", koju je prema  tekstu Mome Kapora priredila  glumica Vjera Mujović. U hercegnovskoj Gradskoj kafani od 20 sati gosti će tako osetiti neprevazi]eni boemski duh Skadarlije.
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)