BURA OKO UKRAJINSKOG KONZULA NE JENJAVA Grubač: Trebalo bi ga proglasiti personom non grata

Novosti onlajn

18. 02. 2022. u 13:24

ANALITIČAR Vojin Grubač je, povodom poziva na skup u Podgorici u znak podrške Ukrajini, koji je uputio ukrajinski konzul Mihail Šmatov uz haštag „Rusija mora biti uništena“, izjavio da se kao logično pitanje nameće kako može i sme bilo koji strani diplomata u Crnoj Gori da poziva na uništenje bilo koje države ili bilo koga bez momentalnih sankcija.

БУРА ОКО УКРАЈИНСКОГ КОНЗУЛА НЕ ЈЕЊАВА Грубач: Требало би га прогласити персоном нон грата

Foto: V.K.

Grubač smatra da bi Šmatov trebalo da bude proglašen personom non grata.

Šmatov je, naime, taj poziv objavio na svom Fejsbuk profilu, a haštag je nakon nekoliko sati uklonio.

- Posle upravo završenog ukrajinskog ‘Rata kojeg nema’ mediji Zapada konstatuju rezultate toga spektakla i računaju koje kompanije i države su iz njega izvukle ekstraprofite. Jer, radilo se o neverovatnoj zaradi koju je prouzrokovala ratnohuškačka propaganda iako se rat uopšte nije desio - rekao je za portal IN4S Grubač.

Prema njegovim rečima, prave se uporedne analize da li će se ponoviti nova planetarna, ratnohuškačka medijska hajka i priprema za sledeću epizodu unosnog geostrateškog biznis-projekta „Rat kojeg nema“ u Ukrajini.

- Za to vreme, Mihailo Šmatov, nevaspitani ukrajinski konzul u Podgorici, odlučio je da ‘pozove Crnu Goru’ u odlučujuću bitku posle završenog neodržanog rata kroz poziv na nekakav ‘marš jedinstva sa Ukrajinom’ 19. februara u Podgorici. Ukratko, setio se ukrajinski konzul da na ulicama Podgorice produži rat kojeg nije bilo, verovatno pretpostavljajući da su građani Crne Gore blavori i idioti - ocenio je Grubač.

Pozivu bi se trebalo odazvati, rekao je Grubač, ali dodaje da bi skup trebalo održati ispred ukrajinske ambasade, odakle bi se poslala poruka Šmatovu.

Grubač je postavio i pitanje zašto Šmatov nije otišao u Ukrajinu i bio sa svojim narodom u vreme, kako se izrazio, naduvane ratne krize.

Da je Šmatov bio u Kijevu pre par dana, mogao je da kao „ubeđeni domoljub iskoristi priliku da na kolenima moli ukrajinske biznismene i poslanike ukrajinske Rade da ne beže stotinama letelica, rojevima aviona iz Ukrajine uoči rata kojeg nije bilo“, dodao je Grubač.

- Na tu sramnu bežaniju svojih bogatih i uticajnih sunarodnika Šmatov se nije ne osvrnuo, ali bi da mitinguje po Podgorici koja je daleko od te bruke koja se u Kijevu desila - zaključio je Grubač.

 

BONUS VIDEO: 

KRIZA KOJA BRINE CEO SVET: Da li će narasle tenzije oko Ukrajine eksplodirati u rat?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)