MOSKVA UPUTILA NOTU PODGORICI: Traže jače obezbeđenje za ambasadu, Zaharova podseća na sramnu objavu ukrajinskog konzula

Novosti onlajn

17. 02. 2022. u 13:03

PORTPAROLKA ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova je rekla da je ruska ambasada u Podgorici uputila notu Ministarstvu spoljnih poslova Crne Gore sa molbom da pojačaju obezbeđenje oko zgrade ruskog diplomatskog predstavništva u slučaju da dođe do provokacija 19. februara za kada je planirana manifestacija u znak podrške Ukrajini.

МОСКВА УПУТИЛА НОТУ ПОДГОРИЦИ: Траже јаче обезбеђење за амбасаду, Захарова подсећа на срамну објаву украјинског конзула

Foto D. Dozet

Ona je na svom Telegram kanalu skrenula pažnju i na to da je konzul Ukrajine u Podgorici Mihailo Šmatov objavio post na Fejsbuku sa haštagom #Rusija mora biti uništena#, ali da ga je posle nekoliko sati uklonio.

 

Konzul u postu obaveštava da se organizuje „Marš jedinstva“ u subotu u Podgorici u 12 sati i poziva građane Crne Gore da se odazovu i u što većem broju podrže Ukrajinu.

Podsetimo, Zapad mesecima neosnovano optužuje Rusiju da namerava da izvede invaziju na Ukrajinu. Poslednjih dana i mediji i političari su spekulisali o datumu početka napada, ali se ništa od toga nije dogodilo. U međuvremenu, u Ukrajinu su se slile tone zapadnog naoružanja i vojne tehnike.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: 

KRIZA KOJA BRINE CEO SVET: Da li će narasle tenzije oko Ukrajine eksplodirati u rat?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave