MANDIĆ SE SASTAO SA DRITANOM: Održane konsultacije o formiranju nove vlade

Novosti online

10. 02. 2022. u 14:00

JEDAN od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić izjavio je posle današnjeg sastanka sa Građanskim pokretom URA da su dobili čvrsta uveravanja da žele razgovore sa parlamentarnom većinom i da se u okviru nje postigne dogovor o novoj vladi.

МАНДИЋ СЕ САСТАО СА ДРИТАНОМ: Одржане консултације о формирању нове владе

Foto Vlada CG / Tanjug

Ocenjujući ove razgovore veoma važnim, Mandić kaže da je Demokratski front tražio raščišćavanje stvari po pitanju odluke da u formiranje nove vlade idu sa DPS-om i da u tom slučaju treba da se rastanu kao ljudi, da svako pođe svojim putem.

- Od njih smo dobili čvrsta uveravanja da žele da razgovaraju s parlamentarnom većinom i da se u okviru nje postigne dogovor. Na prvom mestu žele da se ostvare određeni politički ciljevi - rekao je Mandić.

Rekao je i da su od URA dobili i predlog programa nove vlade.

- Istakli smo da DF ne može s DPS-om podržavati bilo kakvu vladu i da je okrenut poštovanju većinske volje. Dužni smo da u parlamentarnoj većini pronađemo rešenje i pređemo preko ružnih reči. Nismo učestvovali u tome jer su svi građani dovedeni u opasnost zbog političke krize - rekao je Mandić.

Iz GP URA su im, kaže, rekli da imaju problem s Demokratama, da žele da razgovaraju s njima, ali da ne dobijaju odgovor.

- Želimo taj dogovor i rešenje. Ne želimo da budemo u suprotnosti s voljom građana i ne želimo da radimo s DPS-om. Naša želja ne zavisi samo od DF-a. Verujemo da ovo što su nam saopštili iz GP URA je njihov iskren stav, a vreme će pokazati je li to tako - kazao je on.

Mandić je rekao da su tražili da nova vlada završi neke stvari koje nije prethodna i da se ni po koju cenu ne izbegne većinska volja građana.

- Verujemo da će biti dovoljno razuma u parlamentarnoj većini da pokidane niti povratimo. Ne gubimo nadu i veru da se to može postići. Ne želimo da povlačimo brze poteze koji to mogu raskinuti. Ko god krene s DPS-om, bili to oni GP URA ili SNP, mora znati da ih niko neće doživljavati kao one koji su iskoristili DPS, već kao da je DPS iskoristio njih - kaže Mandić.

Istakao je i da, ako dođe do najgoreg scenarija, a to su, kaže, rekli i Abazoviću, da moraju da računaju da će DF voditi vaninstitucionalnu borbu protiv toga da DPS zauzme poluge moći koje joj ne pripadaju. "Naredne nedelje biće konsultacija s predsednikom države. Tražimo strpljenje", naveo je Mandić.

BONUS VIDEO: Protest u Podgorici zbog prekrajanja izborne volje

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)