DF NEĆE DOZVOLITI OŽIVLJAVANJE DPS: Poslanik Vučurović se zahvalio učesnicima večerašnjeg skupa

Novosti onlajn

09. 02. 2022. u 22:35

POSLANIK Demokratskog fronta Jovan Vučurović kazao je da DF neće dozvoliti povratak DPS-a ni u formi podrške najavljenoj manjinskoj vladi.

ДФ НЕЋЕ ДОЗВОЛИТИ ОЖИВЉАВАЊЕ ДПС: Посланик Вучуровић се захвалио учесницима вечерашњег скупа

Foto: V. Kadić

On je noćas bio na protestu protiv formiranja manjinske vlade.

– Poruka je jasna. Ukoliko se desi, što se tiče DF-a, da dođe do izmene izborne volje građana i ako neki iz parlamentarne većine pokušaju da potraže pomoć od Demokratske partije socijalista i da sa njima prave manjinsku vladu, onda je jasno koji put sledi što se tiče Demokratskog fronta. Jasno je da postoje dva puta. Jedan put je onaj da URA, pošto je ona ovde najistaknutija, i svi ostali da krenemo putem pravljenja Vlade unutar parlamentarne većine, odnosno, onako kako je narod kazao 30. avgusta. Drugi put je da neko pokuša da oživi Demokratsku partiju socijalista kroz bilo koje oblike. To je za nas, dakle, neprihvatljivo, pa i taj oblik da ih podrži u manjinskoj Vladi – rekao je Vučurović.

On je naglasio da će DF imati jasan odgovor ukoliko bilo ko od političkih kolega pokuša da u bilo kojoj formi vrati DPS na vlast.

– Ja se zahvaljujem domaćinima današnjeg skupa, njega organizuje Demokratska Crna Gora, i mi smo tu da se solidarišemo sa njima. Ali moramo poslati jasnu poruku: ukoliko neko pokuša da oživi DPS, Demokratski front to neće dozvoliti, i ukoliko se krene sa formiranjem manjinske Vlade uz podršku Demokratske partije socijalista, vidjećete jasan odgovor Demokratskog fronta i naroda koji nas podržava, i nas i ostaje partije na tom fonu – poručio je on.

Sa večerašnjeg protesta je poručeno da će se građani ponovo okupiti  16. februara u 18 časova, na predlog partija koje organizuju protest.

(In4s)

BONUS VIDEO:

ĐEDO SE VRATIO: Pano sa likom Amfilohija u Nikšiću

Uskoro opširnije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SNIMAK SUKOBA! Tuča u Areni - Naneli i Lazarević u klinču, evo kako se sve desilo (VIDEO)