SREĆAN 98. ROĐENDAN MAESTRU VOJU STANIĆU! Čestitao i gradonačelnik Herceg Novog Stevan Katić

V. V.

03. 02. 2022. u 15:49

MAESTRO Vojo Stanić, proslavlja danas 98. rođendan.

СРЕЋАН 98. РОЂЕНДАН МАЕСТРУ ВОЈУ СТАНИЋУ! Честитао и градоначелник Херцег Новог Стеван Катић

Foto V. Vujnović

Uz slavljeničku tortu, kafu i neizbežnu lulu, na hercegnovskom Škveru koji i danas doživljava kao nastavak svog ateljea "ispod koga promiče ceo svemir" Stanić je dočekao gradonačelnika Herceg Novog Stevana Katića, sekretarku za kulturu Anu Zambelić Poštalo, potpredsednicu opštine Vesnu Samardžić, koji su mu poželeli dug život i dobro zdravlje i da sačuva vedar duh i smisao za humor.

Foto V. Vujnović

 

Da baš te dragocene iskrice čuva i zna da pokaže posebno u srdačnim susretima poput ovog današnjeg Stanić je odmah potvrdio komentarišući uz osmeh kako već dugo živi i dodajući odmah, a još mi ništa nije dosadilo, pa ni obavezna čaša vina posle ručka.

Foto V. Vujnović

U razgovoru sa Vojovim sinom Tomom Stanićem i sa medicinskim tehničarem Radetom Fulurijom koji je s godinama postao skoro deo porodice, saznajemo da se Vojo nedavno raspitivao za svoj slikarski pribor i boje. Možda nas i u desetoj deceniji iznenadi novom slikom ili slikama koje su uvek bile jedinstvene, prepoznatljive priče, likovni vremepolov, hronika Herceg Novog u kome Vojo živi i stvara više od sedam decenija.

Srećan rođendan maestro!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)