MOJU SMENU DOGOVORIO JE ĐUKANOVIĆ! Krivokapić: "Abazović je hteo da spreči ustoličenje Joanikija"

Novosti onlajn

03. 02. 2022. u 14:06

INICIJATIVA za smenu Vlade je odavno isplanirana i sad se samo ulazi u završnicu tog plana, izjavio je danas crnogorski premijer Zdravko Krivokapić.

МОЈУ СМЕНУ ДОГОВОРИО ЈЕ ЂУКАНОВИЋ! Кривокапић: Абазовић је хтео да спречи устоличење Јоаникија

Foto: Tanjug

U obraćanju javnosti kazao je da su mu poslanici „svojim manipulatorskim pristupom“ danas onemogućili da kaže svoj stav o aktuelnoj političkoj situaciji.

- Moj predlog za razrešenje Abazovića mogao je biti pokrenut i ranije. Ipak nisam želeo da do poslednjeg trenutka započinjem proces u kom bi bio proglašen za krivca - istakao je.

Tvrdi da su potpredsednik Vlade Dritan Abazović, ministar Sergej Sekulović i šef policije Zoran Brđanin želeli da spreče ustoličenje Joanikija na Cetinju.

- Trenutak, koji nas je darivao snagom razuma. Sledeći trenutak u 2021. godini nas je darivao čudnim darovima mržnje - dodao je premijer.

- Spekulisalo se ovih dana da ću podneti ostavku. Neki su me u to ubeđivali. Ja vam kažem, meni ne znači hoću li biti premijer danas ili jedan dan više. Želim da građani vide ko je ko u Crnoj Gori! Ja znam da ću prestati da budem mandatar, jer je to dogovorio Đukanović sa ostatkom vladajuće koalicije - rekao je on.

Rekao je da Vlada nije mogla preživeti „napad koji dolazi iznutra“ i da je jedinstvo moralo da bude najveća snaga izvršne vlasti. „Najviše su od ove Vlade dobili oni koji su najmanje radili i najviše galamili. Oni koji su mislili da mogu postati gospodari, da vladaju sami“.

Podsetio je da je Abazovića lično predložio za vicepremijera, a da sad on sa „poraženim DPS-om treba da glasa nepoverenje Vladi“.

- Predložio je, dakle, da mu DPS pomogne da se razreši od samoga sebe. Mislim da je to upečatljiva slika koja govori više od hiljadu reči. Zaboravio je na moralnu obavezu da u nezadovoljstvu podnese ostavku. Zahvalan sam što je strpljenje pobedilo i što je vreme razobličilo laž - naveo je Krivokapić.

Potpuno je prirodno, kako je rekao, da kad vas neko ruši iznutra pokrenete pitanje razrešenja. U Skupštini danas nije usvojen dnevni red na kojem je bio predlog premijera za smenu potpredsednika Vlade Dritana Abazovića.

- Nije me nikad uplašila zajednička akcija da se Vlada sruši. Nije me iznenadilo ni kada su se na platformi rušenja sprijateljili mediji. Nije me iznenadilo ništa od rečenog jer sam od prvog dana znao da će tako biti - naglasio je Krivokapić.

(in4s)

BONUS VIDEO: 

SASTANAK VUČIĆA I ĐOKOVIĆA: Ovako je izgledao susret predsednika Srbije i najboljeg tenisera

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!