KAMENOLOMI UJEDINILI ODBORNIKE: Velja Gorana otvorila brojna pitanja, građani negoduju

B. Dabić

02. 02. 2022. u 18:07

KAMENOLOM u Veljoj Gorani udaljen je oko 250 od kuća čiji vlasnici se bave uglavnom poljoprivredom. U Čanju, oko 80% meštana se bavi turizmom. Građani se protive otvaranju kamenoloma za koje su koncesione ugovore već potpisali u nadležnom ministarstvu, a zakonodavna vlast traži preispitivanje tih ugovora.

КАМЕНОЛОМИ УЈЕДИНИЛИ ОДБОРНИКЕ: Веља Горана отворила бројна питања, грађани негодују

Foto: B. Dabić

Glas građana koji se protive kamenolima u Veljoj Gorani i Čanju danas su za skupštinskom govornicom javno saopštili Edina Osmanović i Boris Zec.

Maratonska sednica završena je tako što su jednoglasno odbornici u Skupštini opštine Bar doneli zaključak koji obuhvata i Inicijativu u cilju preduzimanja odgovarajućih mera, odnosno, ispitivanje celokupne dokumentacije i postupka zaključivanja koncesionih ugovora na lokacijama Velja Gorana i Kalac, i eventualnog razmatranja raskida istih. Zaključak će biti upućen nadležnim organima.

Odbornici su jednoglasno odlučili da se preispita celokupna dokumenatacija i postupak zaključivanja koncesionih ugovora - Ugovor o koncesiji za detaljna geološka istraživanja i eksploataciju pojave nematalične mineralne sirovine tehničko- građevinskog kamena Kalac, zaključen 31. decembra 2010. godine, aneks 1 Ugovora zaključen 3. decembra 2021. godine i Ugovor o koncesiji za detaljna geološka istraživanja i ekploataciju pojave mineralne sirovine tehničko- građevinskog kamena Velja Gorana, opština Bar, zaključen 4. novembra 2020. i eventualno razmotri mogućnost raskida tih ugovora.

Predsednica SO Bar Milena Božović kazala je da Skupština opštine zauzima negativan stav prema davanju novih koncesija za detaljna geološka istraživanja i eksploataciju mineralnih sirovina.

- Treba preispitati dokumentaciju o ispunjenosti uslova i dostaviti informaciju povodom svih postojećih ugovora o eksploataciji mineralnih sirovina na teritoriji opštine Bar.

BONUS VIDEO: POLITIČKA KRIZA U CRNOJ GORI - Protest građana Nikšića

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo