NEKO MORA DA ZAVRŠI U LUDNICI: Kako je proteklo kontrolno saslušanje čelnika Vlade, Policije i Tužilaštva o švercu kokaina

V. KADIĆ

31. 01. 2022. u 20:28

ZAPLENOM tovara kokaina od 500 kilograma, koji su u paketima sa bananama u magacinu podgoričke kompanije "Voli" nedavno pronašli radnici te firme, bavili su se u ponedeljak članovi skupštinskog Odbora za odbranu i bezbednost tokom kontrolnog saslušanja iza zatvorenih vrata potpredsednika Vlade Dritana Abazovića, direktora policije Zorana Brđanina i SDT Milivoja Katnića.

НЕКО МОРА ДА ЗАВРШИ У ЛУДНИЦИ: Како је протекло контролно саслушање челника Владе, Полиције и Тужилаштва о шверцу кокаина

Foto: Printskrin

Na saslušanju se nije pojavio premijer Zdravko Krivokapić koji je o tome prethodno pismom obavestio predsednika Odbora Milana Kneževića.

- Primetio sam da je premijer, kao predsednik Veća za nacionalnu sigurnost, koji ima pristup tajnim podacima, saopštio da je na osnovu tajnih podataka zaključio da potpredsednik Vlade Dritan Abazović ima veze sa narko-kartelom, a Abazović, koji je koordinator svih službi bezbednosti, optužio premijera Krivokapića da ima veze sa švercom cigareta - kazao je Knežević.

Nakon kontrolnog saslušanja, potpredsednik Vlade Dritan Abazović kazao je da je Specijalno državno tužilaštvo članovima tog skupštinskog tela predstavilo novi, drugačiji izveštaj vezano za aferu zaplene 500 kg kokaina.

- Kada je reč o navodima koji se tiču mene lično, mislim da je svim članovima Odbora jasno da je to smešno. Predsednik Vlade nije došao, a imao je priliku da dođe i pred Odborom kaže te činjenice - rekao je Abazović, dodajući da jepredsednik Odbora Milan Knežević postavio nekoliko vrlo logičnih pitanja glavnom specijalnom tužiocu Milivoju Katniću.

- Dilema koja se ispostavila jeste zašto SDT nije uzeo slučaj u kom su zaplenjene 1,2 tone kokaina, a jeste slučaj zaplene kokaina u "Voliju" - naveo je Abazović. - Gde su organizatori i gde su krijumčari, do njih moramo doći. Do sada nismo mogli doći ni do kokaina. Ako neko misli da će se sistem transformisati preko noći, samo zato što se promenio rukovodilac, onda se vara.

Milan Knežević je naveo i da je sednica trajala četiri sata.

- Došao sam do zaključka da neko mora da završi u ludnici! Ili mi koji smo slušali ili oni koji su nam saopštavali detalje. Posle današnje sednice tvrdim da špediter Đoko Drobnjak nije jedini krivac. Utom slučaju toliko je nepoznanica - kazao je Knežević.

Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić je, govoreći o slučaju zaplene 500 kilograma kokaina, rekao da je formiran predmet, sproveden uviđaj i doneseno rešenje o sprovođenju istrage u kojem je navedeno da je postupak - tajni. On je naveo da imaju podatke koji bi mogli biti saopšteni samo u "gluvoj sobi".

Poslanik Prave Crne Gore Marko Milačić rekao je da je ceo proces i pitanje zaplene kokaina uveliko javan.

- On je duboko i politički. Ja mislim da mnogo tema ima koje možemo da otvorimo javno. Katnić se ponaša kao portparol "Volija", ali ovde treba da odgovara poslanicima. Crna Gora ne treba da bude gluva soba - rekao je Milačić.n

"TUČA" BEZ RAZDVAJANjA

POVODOM događaja sa jednog od prethodnih sednica gde je došlo do žustrih trzavica između Milivoja Katnića i Marka Milačića, Milan Knežević je poručio da ukoliko se to ponovi "niko ih neće razdvajati".

- Ko bude hteo da se bije sa Katnićem sešće pored njega, kao i pored Dritana Abazovića, i više neće biti razdvajanja. Kome se tuče sa Katnićem i Abazovićem sešće pored njih, a mi ćemo da gledamo - prokomentarisao je u svom stilu Knežević.

ŠPEDITER IZ BARA

BROD u kojem se nalazila pošiljka banana uplovio je u Luku Bar 2. januara. Specijalno državno tužilaštvo pokrenulo je krivični postupak protiv špeditera iz Bara Đ. D., zbog sumnje da je član međunarodne kriminalne grupe koja je, kako se sumnja, formirana radi šverca kokaina iz Južne Amerike u Evropu, a delovala je i u Crnoj Gori.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave