BROJ ZA DVE SEDMICE SKOČIO 450 ODSTO: Crna Gora obara redorde - za 24 časa koronom zaraženo 14.623 osoba

I.D.S.

05. 01. 2022. u 19:11

U CRNOJ Gori samo u jednom danu zabeleženo je 2.590 novih slučajeva zaraze korona virusom, što je naviše od početka pandemije, te je trenutno više od 14.000 aktivnih slučajeva zaraze.

БРОЈ ЗА ДВЕ СЕДМИЦЕ СКОЧИО 450 ОДСТО: Црна Гора обара редорде - за 24 часа короном заражено 14.623 особа

Klinički centar Crne Gore

Iz Intituta za javno zdravlje napominju da je broj inficiranih u poslednje dve sedmice porastao za čak 450 odsto, da se u narednim danima očekuje i dalji rast broja obolelih, ali da je smanjen procenat pacijenata u bolnicama i preminulih.

Direktor IJZCG Igor Galić kazao je da je epidemijska situacija u Crnoj Gori jako ozbiljna, te da je u poslednje dve sedmice zabeležen porast broja zaraženih od 450 odsto. Naveo je i da su hospitalizacije smanjene za 14 odsto, a smrtnost 11 odsto.

- Neke naše projekcije kažu da je reč o omikron soju. Narednih dana, ali i nakon Božića, očekujemo rast broja zaraženih. Takođe, razmatrana je mogućnost da se po uzoru na neke evrpske države, ali i SAD period izolacije skrati. Sagledavamo situaciju da to bude sedam dana - kazao je Galić i dodao da će javnost o tome biti uskoro informisana.

Prema poslednjim podacima u Crnoj gori je registrovano 14.623 obolelih od Kovid-19 infekcije, od čega je najviše slučajeva u Podgorici, 7.261.

Galić je u utorak veče saopštio i da je Milena Popović Samardžić smenjena sa mesta načelnice Odeljenja za imunoprofilaksu, pripremu i kontrolu putnika u međunarodnom saobraćaju u Institutu za javno zdravlje, a kao jedan od razloga za smenu naveoje situaciju u budvanskom domu zdravlja. Naime, jedan od lekara u DZ Budva, pozitivan na korona virus, umesto u izolaciji, bio je na radnom mestu.

Iz Ministarstva zdravlja su tim povodom saopštili da će svi koji su učestvovali u tom propustu - od menadžmenta i lekara Doma zdravlja Budva do epidemiologa u Institutu za javno zdravlje - biti adekvatno sankcionisani.

BONUS VIDEO -POSLEDNjE ŠTO VIDE LjUDI KOJI UMRU OD KORONE: Doktor iz kovid bolnice objavio snimak upozorenja

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)