VRATI MILIONE I ULOŽI U KAP: Dritan Abazović nastavio polemiku sa Veselinom Pejovićem

I. D. S.

23. 12. 2021. u 07:39

POTPREDSEDNIK Vlade Dritan Abazović pozvao je vlasnika "Uniproma" Veselina Pejovića da vrati državi milione evra i uloži ih u očuvanje proizvodnje u KAP-u, iz kojeg je Pejović, kako kaže Abazović, izvukao desetine miliona.

ВРАТИ МИЛИОНЕ И УЛОЖИ У КАП: Дритан Абазовић наставио полемику са Веселином Пејовићем

Foto V. K.

Abazović je odgovorio na saopštenje Pejovića koji je kazao da državi nije dužan ni evro poreza i da se ne boji "pretnji" vicepremijera da će biti predmet istrage globalnih organa.

- Počeli ste komunikaciju sa mnom sa opravdanjem da ste čisti kao suza, da bismo posle samo par interakcija zaključili da ste pravili kombinacije sa brzim gašenjem kompanija van Crne Gore, čime ste zaobilazili plaćanje poreza u Crnoj Gori. Takođe, doneli smo zaključak i da ste na sličan način gasili kompanije i u Crnoj Gori, da biste na kraju priznali i da je u vašu kompaniju ušlo, ni manje ni više, nego 15 miliona evra od, po svemu sudeći, velikog finansijskog prevaranta u Izraelu. Mutna vam je nešto ta "čista" suza, gospodine Pejoviću - navodi Abazović.

On podseća i kako je Pejović dobijao koncesije u Crnoj Gori, te da je prema podacima o dodeli koncesije iz aprila 2020. godine, kompanija "Uniprom" za 29 godina eksploatacije trebalo da prihoduje 54,2 miliona evra, dok je državi trebalo da plati 27 puta manje, to jest 2,2 miliona evra.

- Voli li se tako Crna Gora, gospodine Pejoviću? Iz ovog posla trebalo je da budete "dobri" nekoliko desetina miliona evra, a državi kao i uvek, dali biste mrvice - kaže Abazović, navodeći da se raduje i jedva čeka nove tužioce, te da će se videti kako su dodeljivale koncesije i kako se dolazilo do novca.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)