DPS GUBI I PETNJICU?! Ustavni sud Crne Gore oborio rešenje DIK i usvojio žalbu SNP

M. SEKULOVIĆ

20. 12. 2021. u 08:45

USTAVNI sud Crne Gore usvojio je žalbu liste "Časno za Petnjicu - SNP", ukinuo rešenje Državne izborne komisije (DIK) koja je odbila prigovor za ove ali i liste Stranke pravde i pomirenja za ponavljanje glasanja na biračkom mestu broj 3 u Radmancima u Petnjici.

ДПС ГУБИ И ПЕТЊИЦУ?! Уставни суд Црне Горе оборио решење ДИК и усвојио жалбу СНП

Foto Radio Petnjica

Presuda Ustavnog suda mogla bi da ugrozi već proglašenu apsolutnu pobedu DPS u Petnjici!

Naime, samo dva glasa nedostajala su SNP za osvajanje mandata, dok SPP za još jedan mandat trebaju svega 23 glasa. U slučaju da ove dve partije dobiju po mandat, DPS bi ostao bez dva mandata pa bi umesto 17 imao 15 odborničkih mesta, Bošnjačka stranka šest, SPP četiri, Socijaldemokrate i Demokrate po dva, Socijaldemokratska partija i SNP po jedno mesto u SO Petnjica. Računica pokazuje da bi koalicijom opozicionih partija DPS i u Petnjici izgubio vlast, kao i u brojnim opštinama u Crnoj Gori.

Na biračkom mestu u Radmancima pravo glasa imaju 422 birača. Na lokalnim izborima 5. decembra glasalo ih je je ukupno 157.

- Jasnoje kao dan da je izbore zbog niza nepravilnosti trebalo poništiti. Naravno, SNP će osvojiti mandat. Nadamo se da ćemo DPS preseliti u opoziciju - kazao je juče za "Novosti" nosilac liste "Časno za Petnjicu - SNP ", Zaim Ličina.

Pravda je temelj države

Opštinski odbor SDP Petnjica smatra da je odluka Ustavnog suda Crne Gore o ukidanju rešenja DIK svojevrsna potvrda principijelnom i stručnom izjašnjavanju predstavnika SDP-a prilikom izjašnjavanja o ponavljanju izbora na biračkom mestu Radmanci. Za Opštinski odbor SDP Petnjice ova odluka nije neočekivana već naprotiv, mi smo bili uvereni u ispravnost postupanja našeg predstavnika u OIK Petnjica, kao što smo uvereni u ispravnost i principijelnost svakog našeg predstavnika. Pravda je temelj države, saopšteno je iz OO SDP Petnjica.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024