GASE PRVU ĆELIJU KAP: Plansko zatvaranje podgoričkog Kombinata aluminijuma počinje danas

Z. Z.

15. 12. 2021. u 06:34

POGON elektrolize Kombinata aluminijuma Podgorica je prva ćelija koja će danas biti ugašena. To je juče po podne najavio generalni direktor "Uniprom KAP" Nebojša Dožić.

ГАСЕ ПРВУ ЋЕЛИЈУ КАП: Планско затварање подгоричког Комбината алуминијума почиње данас

Foto "Uniprom"

Nakon sednice menadžmenta "Elektroprivrede Crne Gore" pre dva dana, na kojoj su članovi predložili da država donese odluku o sudbini KAP, ponudivši i dodatne subvencije, oglasili su se i iz "Uniproma" Veselina Pejovića. Zatražili su da energetska kompanija preformuliše njihov dopis i usklade ga sa Zakonom o obligacionim odnosima i to nakon saopštenja EPCG da im statut preduzeća onemogućava da se bave primarnom proizvodnjom aluminijuma.

- Sada je jasno da Milutin Đukanović, predsednik Odbora direktora EPCG, pokušava da kupi vreme, jer izbegava da se izjasni o našoj ponudi. Uz to, iznosi neistine kada kaže o dugovanjima - saopštili su iz "Uniproma". Dodaju i da se nadaju da će EPCG makar ispuniti obećanje da će u EPCG obezbediti radna mesta za radnike KAP koji su zbog zbog posledica ovakvih političkih odluka ostali bez posla.

Foto Novosti

PLATE RADNICIMA OD PROFITA?

- EPCG je kombinatu prodavala struju za 27 miliona evra, za koju bi na tržištu po trenutnim cenama dobili 122 miliona evra, od čega bi profit preduzeća bio 95 miliona.

Sa 20 miliona evra mogu se isplatiti 24 bruto zarade zaposlenima u KAP i eventualno pokrenuti proizvodnju. Na prvom mestu građani, a ne povlašćeni pojedinci - poručio je Đukanović (na slici) na "Tviteru".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KADA JE RAK PLUĆA IZLEČIV? Doktorka Đurđević dala odgoor na pitanje o strašnoj bolesti (VIDEO)