DEMOKRATSKI FRONT ČEKA DO PONOĆI: Vladi Crne Gore otkucava sat

Novosti online

10. 12. 2021. u 19:27

PREDSTAVNICI Demokratskog fronta (DF) obratiće se sutra javnosti u Skupštini Crne Gore vezano za platformu koja podrazumeva formiranje nove vlade.

ДЕМОКРАТСКИ ФРОНТ ЧЕКА ДО ПОНОЋИ: Влади Црне Горе откуцава сат

PROCES Milan Knežević i Andrija Mandić

Kako su rekli iz DF za Portal RTCG, sačekaće do ponoći, kada ističe rok koji su dali strankama parlamentarne većine da se izjasne o platformi koja podrazumeva formiranje nove vlade.

U Podgorici su danas održane sednice rukovodećih organa jednog dela konstituenata DF-a. Iako se očekivalo da se predstavnici ovog saveza danas obrate javnosti, to će biti urađeno sutra u podne.

Postoje nezvanične medijske informacije da će DF u slučaju negativnog odgovora drugih partija vlasti na ponuđenu platormu, pokrenuti dijalog o organizovanju vanrednih parlamentarnih izbora, što uključuje i inicijativu za skraćenje mandata Skupštini Crne Gore. O tome, međutim, iz Fronta nisu dali izjavu.  

Diskusija i glasanje povodom inicijative iz opozicije da se izglasa nepoverenje aktuelnoj Vladi zakazani su za ponedeljak.

Podsjećamo, iz URA su jutros saopštili da je za njih neprihvatljivo da sa Demokratskim frontom (DF) dogovaraju vanredne parlamentarne izbore u Crnoj Gori.

Oglasila se i Ujedinjena Crna Gora, iz koje su saopštili da će glasati protiv nepoverenja Vladi i skraćenja mandata parlamentu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)