KREĆE SE SA PROJEKTOM: Turističke valorizacije LJubišnje

M. D.

07. 12. 2021. u 12:04

U NAJSKORIJE vreme krenuće se u turističku valorizaciju planine Ljubišnje, dogovoreno je na sastanku ministra poljoprivrede šumarstva i vodoprivrede Aleksandar Stijović i predstavnika Rudnika uglja, Pljevlja.

КРЕЋЕ СЕ СА ПРОЈЕКТОМ: Туристичке валоризације Љубишње

M.Drobnjak

Prilikom radne posete Pljevljima, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Aleksandar Stijović, posetio je i Rudnik uglja AD Pljevlja sa svojim saradnicima.

Tom prilikom postignut načelni dogovor o zajedničkom poslu na realizaciji ideje o turističkoj valorizaciji planine Ljubišnja. Dogovoreno je da, u najskorije vreme, cela zamisao bude formalizovana i podrobnije razrađena kroz potpisivanje sporazuma o saradnji između resornog Ministarstva i Rudnika uglja.

Ministar Stijović je saopštio da će doprinos Rudnika u ovom projektu biti od velikog značaja, ističući da će resorno ministarstvo izmiriti sve obaveze po osnovu budućeg angažovanja mehanizacije Rudnika uglja za posao probijanja puteva i ostalih, projektom predviđenih usluga.

Kada je reč o rekultivaciji zemljišta rudničkih kopova  i eksperimentalnom projektu sadnje lekovitog bilja, izvršni direktor Rudnika uglja  je upoznao delegaciju Vlade Crne Gore sa idejom, do sada realizovanim i planiranim aktivnostima. Ministar Stijović  je poručio da će Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede

uputiti svaku moguću, na zakonu utemeljenu, konkretnu pomoć takvim i sličnim projektima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a