JOKSOVIĆ: Saobraćaj u Pljevljima izgleda kao da vozimo u najnerazvijenijim zemljama Afrike

M. D.

10. 11. 2021. u 14:40

ODBORNIK Demokratske Crne Gore u Skupštini opštine Pljevlja, Igor Joksović, upozorio je lokalnu samoupravu da potpuno katastrofalno vrši sanaciju i održavanje lokalnih puteva i saobraćajnica u gradu.

ЈОКСОВИЋ: Саобраћај у Пљевљима изгледа као да возимо у најнеразвијенијим земљама Африке

M.Drobnjak

- Kako drugačije okarakterisati stanje, kada su nam umesto točkova na kolima potrebne gusenice, umesto cipela gumene čizme, kada nam automobili u najprometnijim ulicama završavaju u rupama, a saobraćaj u Pljevljima izgleda kao da vozimo u najnerazvijenijim zemljama Afrike, kazao je Joksović podsećajući na incident od predhodnih dana  u ulici Oslobođenja u kojem je jedno vozilo upalo u iskopani kanal na putu.

On je napomenuo da su Demokrate na poslednjoj sednici SO Pljevlja govorili o nesposobnosti lokalne samouprave da realizuje kapitalni budžet zbog nerada, loše organizacije, planiranja itd.

- Tako danas imamo započete radove na više lokacija u gradu koji su se otegli mesecima i nemaju nameru skorije se završiti. Uzmimo za primer ulice Oslobođenja, Tršovu, Vuka Karadžića, Sutjesku… Sve započeti radovi koji će gotovo sigurno dočekati proleće-kazao je Joksović ističući da je potpuno neverovatno da se svake godine, izvođenje glavnih građevinskih radova ne obavi u toku građevinske sezone, nego po pravilu, raskopavanje ulica kreće u oktobru, novembru, sa lošim vremenom i prvim snežnim pahuljama.

Joksović je pozvao, kako kaže, odlazeću lokalnu samoupravu na ozbiljnost i da svoj posao za koji ih građani Pljevalja plaćaju odrade do kraja, kako za sobom ne bi ostavljali rupe, kanale i slične prepreke, i time doveli u opasnost građane Pljevalja, kao i da započete radove maksimalno obezbede i svedu rizik od povređivanja na najmanju moguću meru.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024