FRONT TRAŽI SAVEZNIKE: Da li će vladajuća većina u Crnoj Gori prelomiti oko formiranja nove Vlade

V. K.

10. 11. 2021. u 07:39

SA vladom Zdravka Krivokapića ili bez nje? Odgovor na ovo pitanje će do petka u podne čekati lideri Demokratskog fronta nakon sastanka sa predstavnicima ostatka parlamentarne većine koja je 30. avgusta 2020. srušila režim Mila Đukanovića.

ФРОНТ ТРАЖИ САВЕЗНИКЕ: Да ли ће владајућа већина у Црној Гори преломити око формирања нове Владе

Foto: Printskrin

Jedan od lider DF, Andrija Mandić, kaže da je postojeće stanje neodrživo zato što aktuelna Vlada nije bila ekspertska, niti je vodila računa o interesima građana, posebno glasačima Fronta. Zato ta vlada, kako ističe, zaslužuje da bude zamenjena.

Demokratska Crna Gora Alekse Bečića je saopštila da oni koji su odbili rekonstrukciju Vlade, kao kompromisno i izbalansirano rešenje, treba da predlože alternativni model rešenja.

- Mi se nećemo izjašnjavati o pojedinačnim modelima, već o onome što je usaglašeni model od strane činilaca parlamentarne većine koji su odbili ili odustali od rekonstrukcije Vlade - kaže Momo Koprivica, poslanik Demokrata.

Politički analitičar Boško Vukićević je saopštio da su za Demokrate primarni zahtevi "očuvanje izborne volje građana i sprečavanje vanrednih parlamentarnih izbora".

- Takvi zahtevi su racionalni i opravdani, međutim, postavlja se pitanje da li je nova

Vlada ispoštovala izbornu volju većine građana, koji su na avgustovskim izborima prošle godine glasali za pad diktature Mila Đukanovića. Mišljenja sam da nije. Izborna volja građana jeste bila pad DPS-a, ali nije da Vlada u ovakvom sastavu sprovodi ovakvu politiku - poručio je Vukićević.

IZBORI POSLEDNJA OPCIJA

PREDLOG DF za izbor nove vlade bliži je Socijalističkoj narodnoj partiji, nego predlog oko novih izbora. Lider SNP Vladimir Joković ocenjuje da je pitanje parlamentarnih izbora poslednja opcija za sve stranke većine i da to ne bi rešilo ništa. On kaže da aktuelnu Vladu brani samo jedan poslanik, misleći na predsednika Prave Crne Gore Marka Milačića.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)