UBIJEN DOK SE MOLIO? Kontrola optužnice Slobodanu Kašćelanu i njegovoj grupi za smrt Nikole Stanišića

S. Đ.

03. 11. 2021. u 09:09

KONTROLA optužnice protiv navodnog visokopozicioniranog člana "kavačkog klana" Slobodana Kašćelana (58) i njegove trinaestočlane kriminalne organizacije koja se sumnjiči za teško ubistvo Nikole Stanišića na podmukao i svirep način zakazana je za 17. novembar.

УБИЈЕН ДОК СЕ МОЛИО? Контрола оптужнице Слободану Кашћелану и његовој групи за смрт Николе Станишића

Crnogorska policija / Foto D. Milovanović

Osim protiv Kašćelana, Specijalno državno tužilaštvo optužnicu je podiglo protiv njegovog sugrađanina i prijatelja Radoja Zvicera (49) zatim Dragana Kneževića (40) i Miloša Radonjića.

Na listi su i Srđan Jurišević (48) iz Tivta, zatim Radoje Živković (35), Vladimir Vučković (45) i Zdravko Perunović (45) iz Nikšića, Milan Vujotić (39), Aleksandar Dragićević (35), Zoran Kažić (45) i Milan Knežević (43) iz Podgorice, Darko Prelević (30) iz Pljevalja, kao i Krsto Maroš.

Ova grupa se tereti da je pratila kretanje i navike Stanišića pet dana pre nego što je otet, a potom, kako se sumnja, i ubijen u noći između 2. i 3. avgusta prošle godine.

Tako su, kako se navodi u optužnici, na kolskom putu prema tvrđavi Vrmac, Stanišića iz zasede presreli Vukčević, Jurišević i Radonjić, nakon čega su ga udarili metalnom šipkom po glavi i oborili na zemlju, a potom vezali kanapom. Vezanog su ga, navodi se dalje u optužnici, ubacili u "bmv" i po unapred napravljenom planu krenuli prema Njegušima. Tokom vožnje su ga mučili ne bi li im dao šifru svog kriptovanog telefona i odao planove rivalske grupe iz Škaljara.

Slobodan Kašćelan / Foto Printskrin

Navodno, po uputstvu Kašćelana, članovi grupe odustali su od puta ka Njegušima, pa su se vratili u mesto Mirac. Tu je došao Kašćelan sa Perunovićem, nakon čega je nastavljena tortura nad Stanišićem. Skinuli su mu svu odeću, a potom pod batinama od njega tražili da im otkrije za koga radi, gde su štekovi i oružje "škaljaraca". Kada su mu u noći između 2. i 3. avgusta saopštili da će biti ubijen, Stanišić ih je zamolio da mu dozvole da se pomoli. U trenutku dok se molio, egzekutori su u glavu Stanišića ispalili više hitaca od kojih je na mestu preminuo. Jurišević i Kašćelan su se potom vratili u Kotor, gde je Jurišević uzeo pripremljen kombi u koji je smestio motocikl Stanišića i odvezao ga u nepoznatom pravcu.

Kako se navodi u optužnici, Radonjić, Perunović i Vukčević su uklonili tragove i posmrtne ostatke Stanišića odneli do kuće Krsta Maroša, koja se nalazi u reonu Nacionalnog parka Lovćen i tu ih zakopali.

Radoje Zvicer / Foto: MUP

ZVICEROVI SAVETI

Tužilaštvo Zvicera tereti da je odredio lokaciju gde će Stanišić biti otet, a potom mučen i ubijen. Osim toga, terete ga i da je članove grupe savetovao da se prilikom uklanjanja tragova krvi preko zemlje pospe sona kiselina, a da se telo ubijenog Stanišića zapali uz pomoć automobilskih guma i ćumura.

SLUČAJ KIJEV

Okružni sud u Kijevu vratio je tužilaštvu na doradu optužnicu protiv četvorice osumnjičenih za pokušaj ubistva Radoja Zvicera u maju prošle godine u Ukrajini. Kako prenosi portal decetive-info.com.uk, posle održanog pripremnog ročišta, sudsko veće donelo je odluku da se protiv srpskih državljana Milana Brankovića i Petra Jovanovića, kao i Crnogoraca Emila Tuzovića i Stefana Đukića predmet vrati u istragu. Istovremeno, pritvor im je produžen do 13. novembra.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima