IZA REŠETAKA ZBOG LABORATORIJE MARIHUANE: Akcija policije kod Bara, jedan od uhapšenih tukao sudije da bi ih sprečio da sude?

B. DABIĆ

15. 10. 2021. u 23:23

U MESTU Dubrava između Bara i Ulcinja policija je pronašla laboratoriju za uzgoj marihuane u zatvorenom.

ИЗА РЕШЕТАКА ЗБОГ ЛАБОРАТОРИЈЕ МАРИХУАНЕ: Акција полиције код Бара, један од ухапшених тукао судије да би их спречио да суде?

Foto: S.Đokić

Uhapšene su dve osobe: Dušan Dudić (27) iz Kotora, koji se nalazio u bekstvu, i Bojan Lopičić (28) iz Podgorice, a pored njih krivična prijava je podneta i protiv još tri osobe. To su: Stefan Đukić, rođen Mandić (31), iz Bara, koji se nalazi u pritvoru u Ukrajini, Emil Tuzović (31) iz Podgorice, koji se nalazi u pritvoru u Ukrajini, Nino Korać (20) iz Bara, koji se nalazi u pritvoru u UIKS-u u Spužu.

Iz Uprave policije su saopštili da su pripadnici policije izveli policijsku akciju i izvršili pretres na više lokacija na teritoriji Bara i Podgorice.

Svi sem Lopičića se sumnjiče za krivično delo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, dok se on sumnjiči i za krivično delo stvaranje kriminalne organizacije.

Dudić je uhapšen u Baru, u kući u kojoj se nalazila laboratorija za proizvodnju marihuane. Policija ga je tražila zbog sumnje da je kao pripadnik kriminalne organizacije bio angažovan za vršenje više krivičnih dela i to fizičke napade. Osumnjičen je i za nanošenje teških telesnih povreda sudijama Višeg suda u Podgorici, kako bi oni bili onemogućeni da sude u predmetima protiv organizatora i pripadnika kriminalne organizacije kojoj Dudić pripada.

- Pretresom kuće u naselju Dubrava u Dobrim Vodama u Baru, pronađena je i oduzeta savremena laboratorija za uzgoj marihuane u zatvorenom prostoru, sa kompletnim turbinama za prečišćavanje vazduha, 53 lampe za pružanje svetlosti i grijanje biljaka, automatizovana elektronska i računarska oprema za kontrolu uzgoja, mreže za sušenje marihuane i 150 grama marihuane. U Podgorici je pronađeno 500 semenki marihuane tipa „Amnesia“ i više mobilnih telefona za kriptovanu komunikaciju - navode iz Uprave policije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)