DEMOKRATSKI FRONT: Kome smetaju mediji iz Srbije?

V. K.

15. 09. 2021. u 16:13

TO što je AEM pokrenuo proceduru za utvrđivanje odgovornosti nekih medija iz Srbije, zbog navodnog kršenja pojedinih standarda, je nagovještaj da ovo telo želi da guši slobodu medija, i to po prijavi SDP-a, koji je godinama bio primjer ekstremizma, antisrpskog đelovanja i u koaliciji sa DPS podržavao udare na medijske slobode, stoji u saopštenju Demokratskog fronta.

ДЕМОКРАТСКИ ФРОНТ: Коме сметају медији из Србије?

Foto: Fejsbuk

- Pozivamo AEM da se ne upušta u bilo kakve političke igre, a posebno da ne pokušavaju da izigravaju političke cenzore za bilo čiji račun, a u ovom slučaju za račun politika i ideologija koje su poražene 30. avgusta 2020. godine - kazali su iz DF.

- Godinama smo svedoci medijskog terora i govora mržnje sa medija u Crnoj Gori, godinama je više od pola naše države izloženo medijskom šikaniranju, šovinizmu, mržnji, lažima, ali nismo videli reakciju ove vrste od strane AEM-a, jer je to bila jedna od poluga bivšeg režima.

Dakle, pitanje je kome smetaju mediji iz Srbije, koji se emituju "u kablu", a gde svaki operater ima u svojoj ponudi skoro 200 kanala, i da li će sjutra AEM, po istom principu, da reaguje i po nekoj incijativi kad su u pitanju i svjetski i neki drugi regionalni mediji. Dakle, niko, pa ni AEM, ne smije da guši medijske slobode, a naročito po političkim instrukcijama - navode iz DF i dodaju:

- Primećujemo, takođe, da se u rukovodstvima pojedinih agencija i dalje nalaze ljudi iz bivšeg režima, koji su slepo podržavali tu politiku šovinizma, ekstremizma i progon slobodnih medija. Vreme je da se, u sklopu demontaže bivšeg režima i demokratizacije društva dogode promene i u tim agencijama, i da one najzad postanu nezavisne, profesionalne i oslobođene političkog uticaja.

Svi moraju da shvate da je diktatura Mila Đukanovića poražena i da se nikada više neće vratiti, a da je na novoj vlasti da snažno podržava slobodu medija, koja je bila na udaru u vremenu vladavine DPS-a i SDP-a - zaključuje se u saopštenju Df-a.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

BORIO SAM SE ZA ŽIVOT, NJIHOV BES JE BIO SVE VEĆI I VEĆI: Nikola Rokvić je jedva izvukao živu glavu 25. dana hodočašća (VIDEO)