NEBOJŠA MEDOJEVIĆ: Patrijarh Porfirije je bio spreman na ustoličenje po cenu života

Tanjug

06. 09. 2021. u 17:27

PATRIJARH PORFIRIJE Porfirije je bio svestan da ukoliko se ne obavi ustoličenje mitropolita Joanikija u Cetinjskom manastiru Srpska pravoslavna crkva nema više šta da traži na Cetinju i da će manastir izgubiti bilo kakav religiozni značaj i postati kulturno-istorijski spomenik ili muzej.

НЕБОЈША МЕДОЈЕВИЋ: Патријарх Порфирије је био спреман на устоличење по цену живота

Foto VN

To je pekao lider Pokreta za promene Nebojša Medojević. On je ocenio da su događaji na Cetinju prethodnih dana deo organizovane zavere da se oslabi uticaj Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori.

- Ti planovi nisu uzeli u obzir činjenicu da je patrijarh gospodin Porfirije bio spreman da ode i obavi ustoličenje na Cetinju po cenu života, U tom trenutku je premijer (Zdravko Krivokapić) tražio podršku Demokratskog fronta. Kolege Andrija Mandić i Milan Knežević su otišli kod premijera, uz dogovor sa mnom i pružili su mu snažnu podršku da vlada sprovede zakon, da obezbedi verski skup i da ne može da potpadne pod uticaj neformalnih grupa ili pod pritiske iza kojih stoji Demokratska partija socijalista - rekao je Medojević

On je dodao da je Crna Gora danas sasvim drugačija i da su "maske konačno pale".

BONUS VIDEO: "DOSTOJAN": Ustoličenje mitropolita Joanikija na Cetinju

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (2)