OŠTETIO DRŽAVU ZA 660.000 EVRA: Optužnica protiv Kovačevića, bivšeg direktora uprave za nekretnine Crne Gore

S. Đ.

03. 09. 2021. u 11:01

SPECIJALNO državno tužilaštvo Crne Gore podiglo je i dostavilo Višem sudu u Podgorici optužnicu protiv okrivljenog Dragana Kovačevića, nekadašnjeg direktora Upave za nekretnine, koji je u bekstvu, i još osam fizičkih i jednog pravnog lica.

ОШТЕТИО ДРЖАВУ ЗА 660.000 ЕВРА: Оптужница против Ковачевића, бившег директора управе за некретнине Црне Горе

Dragan Kovačević, Foto Arhiva

Njima se na teret stavljaju krivična dela stvaranje kriminalne organizacije, produženo krivično delo zloupotreba službenog položaja, produženo krivično delo zloupotreba službenog položaja putem podstrekavanja, protivpravno zauzimanje zemljišta, iznuda putem podstrekavanja, iznuda u saizvršilaštvu, zloupotreba položaja u privrednom poslovanju u sticaju sa krivičnim delom falsifikovanje isprave te za utaju poreza i doprinosa.

- Okrivljenima se stavlja na teret da su u okviru kriminalne organizacije koja je formirana u cilju realizacije kriminalnog plana za kriminalnu organizaciju pribavili protivpravnu imovinsku korist u iznosu od preko 660.000 evra - saopšteno je iz Specijalnog državnog tužilaštva..

Osim ove, Specijalno državno tužilaštvo podiglo je i dostavilo Višem sudu u Podgorici optužnicu i protiv Dejana Lakića te još 18 fizičkih i devet pravnih lica, zbog krivičnih dela stvaranje kriminalne organizacije, produženog krivičnog dela utaja poreza i doprinosa putem pomaganja i produženog krivičnog dela utaja poreza i doprinosa.

- Okrivljenima se stavlja na teret da su u okviru kriminalne organizacije koja je formirana u cilju realizacije kriminalnog plana za kriminalnu organizaciju pribavili protivpravnu imovinsku korist u iznosu od preko 2.600.000 evra, u kojem iznosu je naneta šteta budžetu Crne Gore - piše u saopštenju SDT. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)