TONA I PO DROGE NIJE DOVOLJNA ZA PRITVOR?! Čudna odluka crnogorskog sudstva o akterima velikog šverca narkotika

S. Đ. - V. K.

30. 08. 2021. u 07:00

NAKON zaplene gotovo tone i po kokaina u barskoj luci sudija za istragu Radomir Ivanović u subotu uveče odbio je predlog više državne tužiteljke Tanje Božović da se Budimiru Krstoviću (66) i njegovoj kćerki Marini (27) odredi pritvor do 30 dana, zbog sumnje da su umešani u šverc rekordnog tovara narkotika - potvrđeno je "Novostima".

ТОНА И ПО ДРОГЕ НИЈЕ ДОВОЉНА ЗА ПРИТВОР?! Чудна одлука црногорског судства о актерима великог шверца наркотика

Otac i ćerka, Budimir i Marina Krstović, brane se sa slobode / Foto Fejsbuk

Sudija Ivanović im je umesto pritvora, izrekao mere zabrana napuštanja mesta stanovanja, oduzimanja pasoša i obaveznog javljanja policiji.

Na ovakvu odluku sudije za istragu tužilaštvo ima pravo žalbe, pa će konačna odluka o tome da li će se Krstovići u daljem postupku braniti sa slobode ili ne, biti poznata najverovatnije danas. Marina Krstović uhapšena je 26. avgusta, a njen otac Budimir dan kasnije zbog sumnje da su učestvovali u švercu 1.400 kilograma kokaina zaplenjenog u zetskom selu Mojanovići.

U Crnoj Gori se i dalje spekuliše da je tovar kokaina navodno pripadao "škaljarskom klanu", koji je poznatom rutom u specijalnom kontejneru, sakriven u pošiljci banana stigao u barsku luku. Dojava međunarodnih službi bila je kobna za aktere ove kriminalne radnje. Ko je naručilac "robe" i dalje je nepoznato, dok su Krstovići zasada jedini "platili ceh" kao vlasnici skladišta u kojem je droga smeštena.

Da li će javnost saznati nešto više o jednoj od najvećih zaplena narkotika na ovim prostorima moglo bi da bude poznato danas. Kako je najavljeno, javnosti će se ovim povodom obratiti predsednik Vlade Zdravko Krivokapić, potpredsednik Dritan Abazović i ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović.

MEDOJEVIĆ: SUD DEO DPS MAFIJE

Nebojša Medojević, jedan od lidera Demokratskog fronta i nekadašnji član parlamentarnog Odbora za odbranu i bezbednost, kaže da ova isporuka vredi 100 miliona evra, a da na ulici, presvučena aktivnim supstancama i do 900 miliona:

- I sud ih pušta da pobegnu, nestanu ili da ih možda pravi vlasnik likvidira! Nadam se da je jasno i ambasadorima Kvinte da je tužilaštvo i sudstvo deo DPS mafije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (5)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave