KAKO JE DOŠLO DO NAJVEĆE ZAPLENE KOKAINA U CRNOJ GORI: Ovako su iz Uprave carina i policije napravili klopku za kriminalce

Novosti online

27. 08. 2021. u 12:39

POŠOLjKA je "propuštena" prilikom skeniranja u Baru i Podgorici, a carinici u dogovoru sa policijom nisu detaljno pregledali i istovarili robu, iako su su sistemi analize rizika izdvajali pošiljku za detaljnu kontrolu

КАКО ЈЕ ДОШЛО ДО НАЈВЕЋЕ ЗАПЛЕНЕ КОКАИНА У ЦРНОЈ ГОРИ: Овако су из Управе царина и полиције направили клопку за криминалце

Foto: Uprava policije

Službenici Uprave prihoda i carina u dogovoru sa službenicima Uprave policije na carinskom terminalu "propustili" su kamion sa više od tone kokaina, kako bi videli gde će droga da završi.

Nakon što su vozači kamiona PG-353GA, navodno potpuno ispravni odvezli teretnjak sa Carinskog terminala, inspektori i carinici nastavili su akciju, koja je sinoć rezultirala rekordnom zapljenom kokaina i hapšenjem Marijane Krstović (27) i Buda Krstovića, a za ostalim osumnjičenima se traga.

Prema saznanjima inspektori Sektora za borbu protiv kriminala sa kolegama iz Uprave carina podelili su operativna saznanja dobijena putem međunarodnih izvora - da će u Luku Bar ući kontejner banana u kom je sakriven tovar kokaina.

Zajedno su napravili strategiju - da namerno "zažmure" i konačno uhapse naručioca.

Pošiljka je "propuštena" prilikom skeniranja u Baru i Podgorici, a carinici u dogovoru sa policijom nisu detaljno pregledali i istovarili robu, iako su su sistemi analize rizika izdvajali pošiljku za detaljnu kontrolu.

Šverceri su upali u zamku i drogu odvezli u magacin u zetskom selu Mojanovići, gde je i oduzeta, pišu Vijesti.

Iz Uprave policije su danas zvanično saopštili da je u akciji "187" policija u saradnji sa Upravom prihoda i carina zaplenila 1.205 pakovanja kokaina u Mojanovićima, u Zeti, ukupne težine preko tone.

- Droga je pronađena u pošiljci banana. Dve osobe lišene su slobode - navela je Uprava policije na Tviteru.

Službenici Uprave policije su i danas nastavili aktivnosti na tom predmetu.

Službenici Uprave policije zaplenili su juče veliku količinu kokaina - prema nezvaničnim informacijama reč je o više od hiljadu kilograma te droge.

U akciji Sektora za borbu protiv kriminala (SBPK), Centra bezbednosti Podgorica, Centra bezbednosti Bar i Uprave carina i prihoda, sinoć je pretreseno više objekata.

Takođe, više osoba privedeno je u podgorički Centar bezbednosti, a inspektori su ih do kasno u noć ispitivali o zaplenjenom skupocenom prahu.

Jedan od sagovornika rekao je da je najveći deo te droge pronađen u Zeti. Drugi sagovornik tvrdi da je deo zaplenjenog kokaina pronađen i u Baru. Te informacije nisu potvrdili zvaničnici.

Službenici Uprave policije sinoć oko 22 sata praktično su blokirali bulevar i prilaze Centru bezbednosti Podgorica zbog te akcije. Policajci su sa puškama obezbeđivali višemilionski vredan zaplenjeni tovar.

Damjanović: Briljantna akcija, biće još ovakvih rezultata

Direktor Uprave prihoda i carina Aleksandar Damjanović čestitao je Upravi policije i svojim kolegama na "briljantno odrađenoj akciji", u kojoj je sinoć zaplijenjeno više od tone kokaina.

- Mogu samo da čestitam Upravi policije, njihovom rukovodećem timu iz Sektora kriminalistike i mojim kolegama iz Carinarnice Bar i Odseka za suzbijanje krijumčarenja u Sektoru carinske bezbednosti na briljantno odrađenoj akciji koja postavlja nove standarde u radu i saradnji kadrovski, i nadam se suštinski reformisanih Uprave policije i Uprave prihoda i carina - kazao je Damjanović.

On je dodao da se, kao i što je govorio kada je Ministarstvo finansija i socijalnog staranja donelo odluku o spajanju bivše poreske i uprave carina, sada vidi da je to bio pravi potez.

- Uz političku podršku nove Vlade i punu operativnu podršku naših međunarodnih prijateljia, treći segment za ovakve uspjehe jeste upravo iskrena i kontinuirana saradnja ove dvije Uprave. To konačno imamo na delu i to će dati još mnogo ovakvih rezultata - kazao je Damjanović.

Najavio je da će u narednim danima javnost detaljno biti informisana o dosadašnjim rezultatima ove i prethodnih akcija od kojih su neke zaplijena cigareta u Botunu, zaplijena 300 kilograma skanka, suzbijanje šverca cigareta u Luci Bar.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)