OBILAZNICA - PRIORITET: Podrška Vlade projektima bokeljskih gradova i Budve

V. V.

21. 08. 2021. u 06:34

JEDAN od projekata koji bokeljske i budvanska opština planiraju da kandiduju za naredni kapitalni budžet Vlade Crne Gore i koji će biti podržan je izgradnja zaobilaznica oko gradova u Boki.

ОБИЛАЗНИЦА - ПРИОРИТЕТ: Подршка Владе пројектима бокељских градова и Будве

Foto RT HN

Za ovaj projekat počeće i izrada projektne dokumentacije, rečeno je na sastanku ministra ekonomskog razvoja Jakova Milatovića i ministra finansija i socijalnog staranja Milojka Spajića sa predsednicima kotorske, tivatske, hercegnovske i budvanske opštine, koji je održan u Kotoru.

Novi kapitalni budžet biće spreman u novembru, a do tada u Vladi očekuju da iz ova četiri grada kandiduju što više projekata, kazao je Spajić.

- Želimo da postavimo pilot-projekat jedinstvene liste za kapitalne investicije za sledeću godinu. Očekujemo rekordan kapitalni budžet i želimo da baš ove četiri opštine kandiduju što više projekata. Pomenuo sam da ćemo imati problema zbog broja projekata koji će biti kandidovani, a ne sa novcem. Konačno ćemo imati kapitalni budžet koji će moći da odgovori potrebama svih građana ne samo ove četiri opštine nego cele Crne Gore - rekao je Spajić.

U ime predsednika opština, na dosadašnjoj saradnji predstavnicima Vlade zahvalio je Vladimir Jokić, predsednik Opštine Kotor i istakao da postoji veliko razumevanje na relaciji Vlada - lokalne samouprave sa primorja.

DECENIJAMA U FIOCI

- POSEBNO ohrabruje da možemo da krenemo sa realizacijom i pripremom važnih infrastrukturnih projekata koji će ovaj region značajno unaprediti i stvoriti preduslove da se iz njega generiše još više novca. Rezultat ovog sastanka biće realizacija tih projekata i zajedničko staranje da se realizuju što brže - rekao je Jokić, uz opasku da su pojedini kapitalni projekti na ovom prostoru "stajali u fiokama decenijama".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri