DIM U CRNOGORSKOM LETOVALIŠTU: Građani i turisti zabrinuti, oglasili se i nadležni

Novosti online

10. 08. 2021. u 15:30

POJEDINI delovi Boke Kotorske od jutros su prekriveni oblakom dima, što je zabrinulo pojedine meštane, ali i turiste koji tamo letuju. Nadležni kažu da razloga za zabrinutost nema.

ДИМ У ЦРНОГОРСКОМ ЛЕТОВАЛИШТУ: Грађани и туристи забринути, огласили се и надлежни

Foto: B. Pantić

Kako navode, dim koji je od jutros vidljiv iznad Boke posledica je požara na području Katunske nahije, što je potvrdila i Služba zaštite i spašavanja.

Sekretarijat za zaštitu prirodne i kulturne baštine kontaktirao je Agenciju za zaštitu prirode i životne sredine i Centar za ekotoksikološka ispitivanja – CETI, kako bi građane informisali o eventualnim merama.

- Rečeno nam je da se radi o dimu koji je posledica šumskog požara i da će se vazduh iščistiti prirodnim putem. Pretpostavlja se da stepen zagađenja vazduha nije veći od stepena zagađenosti vazduha u zimskoj sezoni koje je posledica grijanja. Može se zaključiti da ne postoji rizik po zdravlje građana u Kotoru, jer se radi o privremenoj pojavi. Konkretni podaci o kvalitetu vazduha biće dostupni za nedelju dana nakon laboratorijske analize podataka koji se prikupljaju u automatskoj stanici za kontrolu kvaliteta vazduha koja se nalazi u Dobroti - saopšteno je Radio Kotoru iz Sekretarijata za zaštitu prirodne i kulturne baštine.

(Telegraf)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!