POŽARI U CRNOJ GORI: Vatrogasci ulažu nadljudske napore da ugase vatru (FOTO)

M. D.

09. 08. 2021. u 17:45

NA teritoriji pljevaske opštine predhodnih dana bilo je aktivno nekoliko požara od kojih je najteži u nepristupačnim predelima planine Bunetine na samoj granici Nacionalnog parka Durmitor.

ПОЖАРИ У ЦРНОЈ ГОРИ: Ватрогасци улажу надљудске напоре да угасе ватру (ФОТО)

Foto: Služba zaštite i spasavanja CG

Pripadnici Službe zaštite i spašavanja u poslednjih nedelju dana ulažu nadljudske napore da lokalizuju ili pod kontrolom održe požare u pljevaljskoj opštini.

Komandir Službe zaštite i spašavanja Opštine Pljevlja, Goran Čavić izrazio je bojazan, da ako se nastavi sa postupcima neodgovornih pojedinaca, ova služba neće moći da odgovori svim izazovima koji se svakim danom nalaze pred njom.

– Već nekoliko dana u dva navrata su lokalizovani, a potom ugašeni požari na gradskoj deponiji na Trlici, dok se pljevaljski vatrogasci već treći dan bore sa požarom na nepristupačnim vrletima Bunetine koji preti da zahvati i šume u okviru Nacionalnog parka Durmitor. Zahvaljujući helikopterskoj jedinici MUP-a Crne Gore i Direktoratu za zaštitu i spašavanje izvršen je transport šest vatrogasaca naše Službe zaštite ispod vrha planine Bunetina, koji će pokušati da sa strane sa koje do sada nisu imali pristup lokalizuju požar. Usled povoljnih vremenskih prilika, pre svega pravca vetra, taj posao se za sada odvija bez problema, i verujemo da će tokom dana, najkasnije sutra požar biti u potpunosti stavljen pod kontrolu - kazao je komandir Službe zaštite i spašavanja Goran Čavić na zvaničnoj Fejsbuk stranici opštine Pljevlja.

Tokom jučerašnjeg dana vatrogasci-spasioci gasili su još požare četinarske šume u Kozici, Gradini i Kosanici-Drnom brdu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?