PLATE NAJVIŠE SKOČILE U UGOSTITELJSTVU: Prosečna neto zarada u Crnoj Gori u junu 530 evra

Tanjnug

30. 07. 2021. u 09:23

PROSEČNA neto plata u Crnoj Gori iznosila je u junu ove godine 530 evra, što je nepromenjen nivo u odnosu na maj, dok je u poređenju sa junom 2020. godine porasla za 0,6 posto, saopštila je Uprava za statistiku Monstat.

ПЛАТЕ НАЈВИШЕ СКОЧИЛЕ У УГОСТИТЕЉСТВУ: Просечна нето зарада у Црној Гори у јуну 530 евра

Foto: Depositphotos

Junska bruto plata u Crnoj Gori iznosila je 792 evra, prenosi portal bankar.me.

Ukoliko se ima u vidu da su potrošačke cene u junu u odnosu na maj porasle za 0,2 odsto, proizilazi da su realne zarade u istom periodu pale za 0,2 odsto.

Neto plate su na mesečnom nivou najviše porasle u junu u delatnostma: usluge smeštaja i ishrane (4,6%), vađenje ruda i kamena (3,0%), prerađivačka industrija (2,8%), poslovanje sa nekretninama (2,3%), državna uprava (1,8%), ostale uslužne delatnosti (1,8%), i stručne, naučne i tehničke delatnosti (1,8%).

S druge strane, najveći pad neto zarada u odnosu na maj zabeležen je u administrativnim i pomoćnim uslužnim delatnostima (3,2%), informisanju i komunikacijama (2,1%), te zdravstvenoj i socijalnoj zaštiti (1,1%).

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)